Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-07-06, 10:29   #2261
megana88
Raczkowanie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2

Cytat:
Napisane przez Sorbet Pokaż wiadomość
Megana - dodaj cukru do żelu. Ekstra sprawa, ale czy do codziennego mycia? Nie wiem.... To w końcu peeling. Ale cukier nawilża fantastycznie. Dodaj go sobie też do szamponu i zrób peeling głowy - włosy będą się fajnie układały. Tylko spłucz dobrze
To mnie zaciekawiłaś, myślisz, że na kręconych włosach wyjdzie?

Co do stosowania peelingu codziennie to raczej odpada, za duża ingerencja w naskórek. W końcu to mocno ściera, poza tym mam spory tatuaż i takie drapanie po nim codziennie przez "X" czasu może nie wyjść na dobre

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Chciałam napisać o mieszaniu różnych kosmetyków - czasem się udaje a czasem nie. Jeśli po zmieszaniu kosmetyk będzie rozwarstwiony, będzie miał dziwny zapach, wygląd, to lepiej tego nie używać.
Przy dodawaniu olejów do produktów myjących (typu żele do ciała) warto zwrócić uwagę, czy żel nie straci właściwości myjących.
Poza może być problem z trwałością takich kosmetyków. Żel jest zakonserwowany, ale po dodaniu do niego oleju, termin ważności żelu może się znacznie skrócić.

I najważniejsze - zanim zmiesza się całą butelkę, warto zrobić próbę na niewielkiej ilości, na wypadek, gdyby kosmetyków nie dało się ze sobą połączyć.

Mogę Ci polecić olej z Profarmu, pisałam do nich i nawet chyba tutaj wklejałam odpowiedź. Olej rycynowy produkuje np. Joanna.
Ja nie zamierzałam wlewać wszystkiego i robić od razu litr "wywaru" Włąśnie myślałam o malutkiej miseczce, tudzież słoiczku po gerberze i wtedy robieniu mieszanki. Ale myślę, że to co napisałaś o tym, że wtedy cała struktura może się zachwiać to słuszność. Wydaje mi się, że o ile mieszanie z cukrem wypali to już dodawanie oleju do innego płynu typu żel - nie. Muszę poszukać jakiegoś gotowego produktu z właściwościami natłuszczającymi. Kiedyś Palmolive oliwkowy był dla mnie super.

Cytat:
Napisane przez Wardruna Pokaż wiadomość
Megana88: sama specjalnie sprawdziłam Ziaja Pomarańczowe mydło pod prysznic, zawiera wosk i olejek ze skórki pomarańczy, olejek ze słodkiego migdałą,, umyłam się nim wczoraj i nie wysmarowałam balsamem, spoko efekt, nie piekła mnie skóra i nie swędziała.
Mam to mydło od 3 lat zapewne, używam, ale wtedy nakładam balsam. Stosowanie samego nic nie daje, skóra sucha jak sucharek ogólnie mam baaaaardzo suchą skórę

Czy znacie jakąś nietestującą firmę produkującą oliwkę w żelu? To kolejna rzecz dla której nie mogę znaleźć godnego zamiennika