2006-09-27, 23:59
|
|
|
Raczkowanie
|
Rodzina pozostawiona w kraju a wyrzuty sumienia.
Chcialabym Was zapytac czy odczuwacie wyrzuty sumienia w zwiazku z Wasza emigracja i pozostawieniem rodziny w kraju.
Ja wyjechalam nie tak dawno, 10 miesiecy temu, do mojego przyszlego, teraz juz obecnego meza, pozostawiajac w Polsce rodzicow i brata z ktorymi jestem strasznie zzyta.
Wiem, ze moja rodzina jest szczesliwa, ze znalazlam swoja druga polowke, jestem kochana, kocham, ale wiem tez, ze sa nieszczesliwi, iz nie moga dzielic ze mna mojego zycia na codzien, ze musialam zostawic w Polsce wszystko to co osiagnelam i zaczynac tutaj od nowa.
Zapewniam ich, ze jestem szczesliwa, ze owszem czasem nie jest mi latwo, bo buduje wszystko od poczatku, ale tak po prostu musi byc przez jakis czas, potem sie pouklada.
Nie mowia tego wprost, ale wiem, ze najbardziej boli ich po prostu to, ze w pewien sposob stracili corke, taka codzienna, na wyciagniecie reki.
Bo posiadanie corki oddalonej o 15 km, to jednak co innego niz posiadanie corki oddalonej o 15 000 km.
Boli mnie to, ze sa nieszczesliwi z tego powodu, ja tez staje sie przez to nieszczesliwa tutaj i zaczynaja mnie gryzc wyrzuty sumienia czy dobrze zrobilam wyjezdzajac.
Napiszcie prosze czy tez borykalyscie sie z tym problemem i jak udalo sie Wam z nim poradzic.
Pozdrawiam cieplo,
R
|