2011-07-08, 09:15
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla Avono-Maniaczek cześć 2
Cytat:
Napisane przez sheryl
Dzień dobry  Witam z herbatką
Eee, a co z herbatkami? 
|
oj tam oj tam.... i nie wiem co powiedzieć 
"herbatki na avki"??
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------
Cytat:
Napisane przez zalotnica83
Cześć dziewczynki
Dokia a jaki ten wybielacz używasz/używałaś...może też spróbuje  ???
|
tylko ACE.. bo domestosy mają jakiś chemiczny kolor i zrobią wszystko na żółto czasem...
tego ACE do wanienki dziecięcej z zimną wodą (na ok 10 l wody) wlewałam taki chlust o pojemności mniejwięcej 150ml, rozmieszałam takimi drewnianymi szczypcami po mojej babci, kótre ona stsosowała do gotowania w mydle białych obrusów (to taka zamierzchła metoda z tymi obrusami).. potem wrzucam to wszystko co białe przed praniem na minimum 2 godziny, a najczęściej na całą noc .. rano wylewam to wszystko do wanny normalnej, jak ścieknie to zalewam w wannie zimną wodą i po przepłukaniu już do pralki - wychodzi z prania białe jak z produkcji.. wszystkie plamki po dziecięcych doświadczeniach znikają - ale tylko bawełnę bez domieszek plastikowych tak potraktuj.. ściereczki też jeśli masz białe to warto czasem w roztwór ACE wrzucić- jeżeli są drobne zdobienia kolorowe to mogą się też wybielić.. ale jak na dziecięcych ubrankach sprawdzałam.. to te białe ciuszki, i bodziaki, ze zdobieniami ale tych lepszych firm jak George, HM, Benetton to są tak dobrej jakosci że wybielanie tym zdobieniom nie szkodzi
aaa i ja nieprzerwanie od lat piorę w proszku Vizir... i go nie zmienię już.. kiedyś zmieniałam i nei wychodziło to na dobre.. to po prostu wcale nie wychodziło
Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2011-07-08 o 09:18
|
|
|