Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wielki najazd na humanistów.
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-10, 14:19   #162
201604250941
Konto usunięte

Dot.: Wielki najazd na humanistów.

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Candycotton, zawsze można tez sięgnąć do podręcznika i przeczytać o środkach stylistycznych,. niektórzy myslą, że im od tego ręka uschnie, a potem płaczą przy takich wątkach. Na pewnym etapie to szkoła jest dla nas, nie my dla szkoły, szczególnie że maturę zdaje się dobrowolnie, w wieku, gdy obowiązek szkolny już nas nie objemuje
Ten Tój przykład ze studiów - wtedy taka pannica albo się na gwałt doucza, albo -jesli nie potrafi sama zrozumieć takich podstaw - z takich studiów rezygnuje. I tyle. Poza tym nie wiem, jak mogła pójść na studia inżynierskie nie znając liczb ujemnych - chyba że z żałosnym wynikiem z matury rozszerzonej/podstawowej, albo bez matury z matematyki, co dla mnie jest totalna pomyłką. Jak ktoś sobie ni radzi to może ze studiów zrezygnować. Studia nie są przeciez obowiązkowe...
Uczylam sie tego sama, kiedy mialam na to czas. Uwazam, ze po to siedzi sie w szkole tyle godzin zeby potem miec wolne, po to tam chodzilam, zeby nie musiec sie uczyc wszystkiego samemu. Ale tak nie jest wiadomo, niestety.

Tez nie wiem jak mogla zdac mature z angielskiego nie umiejac sie przedstawic, jedna i druga. Dla mnie to tez jest pomylka i boli mnie, ze taka osoba ma skonczone te same studia co ja i ma ten sam tytul. Uczelnie inzynierskie, z wyjatkiem architektury, maja tak malo chetnych ze dostaje sie kazdy, a potem czesto walcza o to, zeby sie kazdy utrzymal, bo im zamkna wydzial. Kombinuja jak moga zeby przetrwac i tak to sie konczy.
Nie radzila sobie, ale zawsze znalazla kogos kto 'pomogl', kogos do pracy w grupie, bo wiekszosc rzeczy byla robiona w grupie a prowadzacych to nie obchodzi, ze robi wszystko ta druga osoba. I tak nie robiac ani jednego sprawozdania, ani jednego projektu przeslizgnela sie przez 7 semestrow. Nie ona pierwsza i nie ostatnia. Wziela na litosc nawet goscia od autocada i dostala 3, chociaz nie umie wlaczyc komputera.

Kolejny temat rzeka XD- praca w grupach. Wszyscy wiedza ze zwykle jedna osoba robi wszystko a reszta sie podpisuje.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując