2011-07-11, 09:46
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wątek ANTY-kościelny..
Cytat:
Napisane przez muszynianka
Jestem w głębokim szoku że przy lekarzu czujesz się hiperbezpiecznie (czemu ja mam farta i co drugi to chamski konował, a ginekolodzy to rzeźnicy debile?  poza tym łapówkarstwo?) czemu poznałam brutalnych policjantów którzy nadużywali swojej pozycji?
Jak widzę mojego ginekologa nie czuje się wcale bezpiecznie, patrzę tylko gdzie jest drzewo by na nie uciec. I muszę go zmienić. Ciekawe który to już będzie? 
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------
przypominam: lekarz też.
policjant też.
i według mnie przykłady nadużyć w każdej z tych profesji są RÓWNIE dostrzegalne i RÓWNIE szokujące.
nie bronię księży ale według mnie twój przykład jest trafiony jak kulą w płot
|
Tak, ale przychodząc do lekarza nie żyjesz tak jak on Ci mówi ,nie nastrajasz życia wg jego rad, nie pytasz go o sprawy życiowe ,nie chcesz aby Ci pomógł w poważnych decyzjach...a w taki sposób pełno osób używa właśnie księży (bo jakby nie było od tego m.in są...) . Dużo ludzi traktuje księży jako przyjaciół i gdy nagle dzieje się jakaś afera poziom zaufania do tych "przewodników życia" spada. Oczywiście w przypadku lekarzy i innych pracowników są afery...ale wg mnie jeśli mężczyzna decyduje się na właśnie TAKI tryb życia ,deklaruje ,że bd np. żył w celibacie ,a tego nie robi lub jest pedofilem/ gwałcicielem szok jest większy niż w przypadku lekarza ,który nic nie obiecywał ,a tym bardziej w przypadku nauczyciela. Może to dziwnie brzmi ,ale jakoś tak to widzę. Skoro ksiądz SŁUŻY Bogu to takie występki są gorsze niż w przypadku np. nauczyciela...(gorsze w sensie, bardziej bulwersujące, ludzie inaczej na to patrzą...).
|