Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie ma chętnych do pracy,a praca czeka ...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-09-29, 17:00   #144
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Nie ma chętnych do pracy,a praca czeka ...

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić, że dziś dostałam pracę w sklepie z bielizną
Gratuluję i życzę powodzenia w pracy .

Zobaczcie ,co znalazlam dziś na :
http://praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,3650835.html
Cytat:

Całość dyskusji znajdziecie tutaj.

26LATEK (autor wątku)

Mam 26 lat. Nigdy nie pracowałem. Jestem wrażliwym człowiekiem i psychicznie mnie męczy gdy muszę obcować z ludźmi agresywnym, którzy narzucają mi swoje zdanie, krzyczą i są złośliwi. A niestety tak, z tego co wiem, często bywa w pracy. Miałem okazje to widzieć -byłem na dwóch praktykach podczas studiów (w GW i TVN).

Nie potrzebuję pracy, nie jestem bogaczem, ale też nie mam wysokich wymagań. Wystarcza mi książka i coś do poczytania ciekawego na sieci. Ubrania kupuję raz w roku. Ze skromnego kieszonkowego mogę uzbierać aby raz w miesiącu naprawdę dobrze pobawić się przez weekend (czwartek, piątek, sobota). Nie widzę więc potrzeby pracy jak na razie. Bo po co ? Aby się męczyć ? Pieniądze nie są mi potrzebne, nie posiadam dziewczyny ani nie zamierzam mieć(zauważyłem że to one zmuszają najczęściej facetów do harówy na kasę i status-współczuje takimi ofiarom).

Skończyłem dziennikarstwo i komunikację społeczną oraz kończę stosunki międzynarodowe. I co ? Zostanę redaktorem Wyborczej albo ambasadorem w Indiach? Raczej nie, więc darujmy sobie. Studia były okresem, gdzie poznałem ciekawych ludzi, byłem na fajnych imprezach, zdobyłem wiedzę na egzotyczne tematy. Ale nie sądzę by była przydatna w pracy.

Tak, nie chce pracować i boję się pracy. Czy to coś niezrozumiałego? Skoro nie mam powodu by pracować przez najbliższy okres to nie będę, wolę aby stać mnie było na mniej, niżbym miał się męczyć z osobami które wiedzą tylko jak zarabiać pieniądze i się wywyższają nade mną. Tym bardziej iż z moimi studiami i kwalifikacjami, oraz zdolnościami językowymi (angielski i niemiecki) co najwyżej mógłbym stać w Kauflandzie.
Co myślicie o takim podejściu do zagadnienia-praca?Osoba wykształcona ,skończone 2 kierunki i trzeci prawie ukończony - i takie podejście do życia?Dla mnie dziwna postawa,tym bardziej,że po tych kierunkach można by mieć naprawdę ciekawą pracę.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując