Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Profil humanistyczny w LO - żałuję tego wyboru...
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-13, 12:53   #230
kaja_92
Wtajemniczenie

Dot.: Profil humanistyczny w LO - żałuję tego wyboru...

Cytat:
Napisane przez Felis pardina Pokaż wiadomość
Nie rozumiem.Jak mogłaś być w klasie humanistycznej i dostać się na dwa najtrudniejsze kierunki na Politechnice?
Pewnie opuściłaś rok, przygotowywałaś się sama i robiłaś drugie podejście zdając maturę z matematyki i fizyki na rozszerzeniu?
Bo ja tego nie łapię, w liceum jest mnóstwo nauki, historii też wiele.W dodadku w trzeciej klasie nie które przedmioty chyba już nie są obowiązkowe, skupiacie się jedynie na historii, wosie, j.polskim, wok i łacinie.I jak w takim wypadku pogodzić naukę tych przedmiotów, których się nie zdaję plus uczyć się dwóch na rozsz.?? nie spałaś, nie jadłaś??

Słuchajcie dziewczyny, można się jeszcze przenieść?? Bo ja wybrałam humana i żałuję, nie wiem kim chce być.Jak już wcześniej napisałam, chcę aby moja praca była stabilna, abym nie musiała się obawiać, że za chwilkę będę musiała szukać innej.
Tylko co mi doradzacie, jak z niczego nie jestem dobra??
Myślałam nad mat.-geo-ang. Z angielskiego cienko(z gramatyką głównie, bo słówek się uczę), z matmy miałam ledwo 4, ale umiem tylko podstawiać do wzoru..Dlaczego tak jest? Jedni chcą a nie potrafią.
Wiem, że będę żałować, ale co mam zrobić.

Nie Zdawałam samą matmę no i geografię (którą miałam tylko w 1. klasie), fizykę na razie odpuściłam.
Historii, wosu i polskiego uczyłam się normalnie- tak, jak wszyscy. Jakoś dałam radę

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
To po co uczyć się tych przedmiotów których się nie zdaje? Po co Ci 5 z historii na świdectwie jak idziesz na politechnikę? Jak ktoś już wie że chce studiować budownictwo na polibudzie, to historię wystarczy na 2 zaliczyć. No bo po co na więcej? Lepiej przyłożyć się do matmy itp.

A taką pracę to chce każdy - i chyba jedynymi osobami które mogą taką dostać to informatycy, lekarze (z tym że zarobki już nie najlepsze, ale praca stała i raczej pewna) i może jeszcze kilka absolwentów kierunków o których teraz zapomniałam. Więc lepiej nie marzyć o stałej pracy zaraz po studiach, bo można się bardzo rozczarować. Lepiej planować własny rozwój i czekać aż zaowocuje

no i nie wydaje mi się żeby kaja opuszczała rok, w nicku ma "92" a ten rocznik w liceach teraz pisał maturę
Hah, u mnie by nie przeszło zaliczenie na 2 , jestem zbyt ambitna
Z wosu i hist miałam 4, a z polskiego 5. Zawsze najdłużej uczyłam się polskiego, ale mniejsza o to.

Felis- nie odpuściłam roku. 2 miesiące temu skończyłam liceum