Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - gotowane warzywka wieczorem a dieta Smoczka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-04-07, 17:56   #5
ma75
Rozeznanie

Re: gotowane warzywka wieczorem a dieta Smoczka

Dzięki Smoczku. To dobrze, bo ja uwielbiam gotowane warzywka, brokuły i kalafiora mogłabym jeść na okrągło
Czy mogłabyś mi przy okazji powiedzieć, czy mój całodzienny jadłospis jest w porządku? Chodzi mi o to, czy są jakieś drastyczne błędy, bo drobnymi niedociągnięciami nie mam zamiaru się przejmowac - staram się jeść tak jak lubię [img]icons/icon10.gif[/img] No, poza słodyczami które niestety bardzo lubię, próbuję je jeść tylko raz w tygodniu
A więc tak:
śniadanie (ok godz.6): jogurt (zazwyczaj naturalny) z płatkami owsianymi, jakimś owockiem suszonym i garstką orzechów lub pestek słonecznika, albo po prostu z musli owocowym;
2gie śniadanie (ok. godz. 9-10): kefir albo jajko na twardo albo chlebek chrupki albo banan i jakieś surowe warzywko
obiad (ok.13-14): domowa sałatka np. pierś z kurczaka +fasolka szparagowa +surowe warzywka np. pomidor, ogórek, papryka, albo tuńczyk + kukurydza + surowe warzywa, albo feta +soja z puszki +surowe warzywka itp. itd., do tego jakiś owoc (jabłko, pomarańcz, kiwi, jak będzie lato to też inne [img]icons/icon7.gif[/img]
podwieczorek (ok.16-17): jak mam zamiar ćwiczyć to jajko albo kefir albo jogurt i warzywko surowe, a jak mam zamiar się lenić to warzywko i np. parę orzechów;
kolacja(ok.19-21 tak późno często wracam do domku [img]icons/icon9.gif[/img] tak jak już pisałam
I jak myślisz, może być? Dodam, że ćwiczę 4-5 razy w tygodniu i nie zależy mi na jakimś drastycznym odchudzaniu, jakieś minus 2-3 kilogramy wystarczy, a jak nie to też nie będę nieszczęśliwa [img]icons/icon12.gif[/img] Głównie chodzi mi o to, żeby na dłższą metę odżywiać się zdrowo, czuć się lekko i w żadnym wypadku nie przytyć [img]icons/icon10.gif[/img]
Sorki, że tak Cię męczę, ale jakbyś miała chwilkę... Dzięki. [img]icons/icon7.gif[/img]
I nie pogniewałabym się jakby mi się zmniejszył cellulit [img]icons/icon12.gif[/img]
ma75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując