2011-07-14, 16:51
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pilnie potrzebuję porady studentów.
Cytat:
Napisane przez Narrhien
Jeśli prywatne to tylko do dobrej szkoły (nie wszystkie prywatne są beznadziejne, niektóre mają wysoki poziom).
Zaoczne są o tyle fajne, że po pierwsze, możesz pracować i zdobywac doświadczenie, po drugie, możesz się przenieść po roku na dzienne.
Ale ja bym brała pod uwagę trzecią opcję - rok przerwy, praca, może jakieś studium roczne rachunkowości czy finansów (ułatwi ci to potem początek na studiach) i co najważniejsze - poprawa matury 
|
Rozważam warszawską szkołę prywatną, która jest na 2 miejscu.. To dobry wynik czy źly ? :P
Rok przerwy odpada, żeby poprawić maturę musiałabym chodzić intensywnie przez cały rok na korki.... Więc tylko 1 lub 2 opcja Nie chcę tracić roku...
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------
Cytat:
Napisane przez candycotton
Tak, to prawda, prywatne maja opinie bardzo zla. Lepiej idz na zaoczne i zloz na wieksza liczbe uczelni. Potem nie patrza na to czy dzienne czy zaoczne tylko na uczelnie.
|
A jaką mam pewność, że mnie przeniosą na dzienne ? Żadną, może być różnie...
Wielu moich znajomych studiuje na uczelniach prywatnych z własnego wyboru. Niektórzy nawet nie próbowali się dostawać na publiczne, a mieli bardzo dobre wyniki na maturze. I właśnie oni mnie namawiają na prywatną. Kurde, już głupieję...
|