2011-07-15, 13:07
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: protest maturzystki.
Cytat:
Napisane przez FreakChic
Co do matury, to przypomnieli mi się tegoroczni maturzyści z mojego miasta, Ostrowca, 53 osobom z dwóch liceów chcą unieważnić maturę z chemii, bo ponoć "ściągali". Przezabawne... Chyba telepatycznie. Oni też zwrócili się do fundacji helsinskiej.
W maturze z polskiego, myślę, że wszystko psuje klucz. Wiem po sobie, mam wiedzę, i jeżeli piszę pracę na dany temat, muszę bardzo uważać, żeby nie przedobrzyć, bo jeszcze ktoś stwierdzi, że moje myślenie jest niezgodne z kluczem (co jest totalnie idiotyczne, bo jeżeli moje spostrzeżenia są prawidłowe, ale niezgodne z kluczą, z automatu mam mniej punktów).
|
hmm, z tego co wiem, jesli napiszesz cos zgodnego z tematem, ale nie ma tego w kluczu to dostajesz punkty za tzw. 'walor'. Nie jestem pewna, czy akurat tak to sie nazywa
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|