Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - WSZiA Opole. OPINIE
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-07-15, 21:43   #2
Agnieszq
Raczkowanie

Dot.: problem ze studiami - wyzsza szkola zarzadzania i administracji w opolu - opini

No wiec tak, ja w tym roku obroniłam licencjat na kierunku zarządzanie na tej uczelni. Bałam się na początku czy dam sobie rade i nie ukrywam że pierwsze dwa semestry były dla mnie dość ciężkie, dużo nauki, ale później zrobiło się luźniej. (W tych semestrach cześć studentów rezygnuje). Wykładowców mamy w większości z Uniwersytetu Opolskiego, ale tez i z Wrocławia więc uważam że studia są na równym poziomie co publiczne uczelnie. Moją promotorką była właśnie dr. z UO. Hmm.. dlaczego mało się płaci ?. Przede wszystkim jest to uczelnia nie publiczna czyli z założenia nastawiona na zysk, a nie na renomę chociaż ja uważam że nie odbiega dalece od innych uczelni w Opolu. Stąd niższe opłaty. Ja z perspektywy tych 3 lat jestem bardzo zadowolona. Zdarzały się owszem zajęcia nudne i nieciekawe, ale i dużo było również takich które do dziś pamiętam. Co do samej nauki powiem tak, jeśli komuś zależy to da sobie rade i wyciągnie wiele z tych studiów, ale niema możliwości ukończenia tej uczelni bez jakiegokolwiek zaangażowania. Zdarzało się, że zarywałam noce do nauki ale to był mój świadomy wybór i jestem teraz z tego dumna. Obroniona praca wynagradza cały trud włożony w naukę. Osobiście polecam
Agnieszq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując