Wymioty,duszności u psa-diagnoza nieznana.
Pies ma rok (to kundelek) i odkąd go mam (mam go odkąd skończył 3 miesiące) wymiotuje.Początkowo jadł Dog Chow z kurczakiem,ale skoro wymiotował zmieniłam mu na Dog Chow z jagnięciną i ryżem-brak poprawy.Teraz od wielu miesięcy je Arion.Wymiotuje wszystkim:strawioną karmą,niestrawioną karmą,żółtą pianą (duże ilości),białą pianą (duże ilości),czymś jak ubite białko (małe ilości),czymś różowym...Byłam z nim wielokrotnie u weterynarzy i twierdzą,że to wirus,dostaje zastrzyki przeciwwymiotne,przeciwgo rączkowe (gorączka 40,5 stopnia C),tabletki przeciwwymiotne i antybiotyki.Jest wtedy poprawa,ale wraz z ostatnią tabletką przeciwwymiotną znów wymiotuje.Kiedy ma nawrót choroby prawie wcale nie je.Zawsze dużo pije.Nigdy nie ma w nim żadnej apatii,zawsze pełna aktywność i chęć do zabawy.Wymiotuje co kilka tygodni (najdłużej nie wymiotował 2 miesiące),a podczas nawrotu choroby codziennie lub nawet kilka razy dziennie.Najczęściej są to wymioty,tylko czasami,ale bardzo rzadko ulewanie.Miał robione badania krwi w kwietniu:erytrocyty,hemog lobina i hematokryt podwyższone,pozostałe wyniki w normie.Miał wtedy bordowe,napuchnięte dziąsła,w ciągu kilku dni były blade,potem normalne,znów bordowe,znów blade,obecnie normalne...Podczas odbioru wyników badań krwi usłyszałam tylko,że nic się takiego nie dzieje,a gdy zapytałam co jest mojemu psu-milczeli.Dali te same leki i powiedzieli,że już mu przejdzie-przeszło na kilka dni,dopóki nie skończyły się leki.Jest to 2 lekarzy przyjmujących w jednym gabinecie.W moim mieście są to jedyni specjaliści od małych zwierząt,pozostali są od zwierząt gospodarskich.Nie mogę z psem nigdzie pojechać,bo ani ja ani moja rodzina nie ma samochodu a autobusem go nie przewiozę ze względu na jego silną agresję wobec ludzi (a musiałabym jechać przynajmniej półtora godziny).Od kilku tygodni pies ma nagłe napady duszności,nagle zaczyna się dusić,trwa to kilka sekund,czasami minut.Uczę się,a rodzina nie da mi pieniędzy na dalsze leczenie psa,więc chciałabym wiedzieć jakie to mogą być choroby przypuszczalnie czytając o objawach i wynikach badań krwi.Bardzo proszę o pomoc.
|