Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Doradzicie ?
Wątek: Doradzicie ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-07-18, 14:08   #1
zu_
Raczkowanie

Doradzicie ?

Witam.
Od razu zaznaczę, że jestem zupełnie nowa na Wizaz.pl i wciąż trochę ciężko jest mi się w tym wszystkim odnaleźć.
Mam pewien problem ze swoją sylwetką. Mam 17 lat i na szczęście jestem w miarę szczupła. Przy wzroście 165 cm ważę 60 kg. Nie jest to tak szokujący wynik, jednak problem polega na tym że rok temu przy wzroście niewiele mniejszym ważyłam 10 kg mniej !!! W dodatku w ostatnim czasie zauważam że moje tempo przybierania na wadze coraz mocniej przyspiesza. W dzieciństwie byłam chudzielcem więc mam złe nawyki, że mogę jeść absolutnie wszystko na co mam ochotę bez ograniczeń. Ciężko mi się powstrzymać, a uwielbiam słodycze przez duże U
Stanęłam dziś na wagę i stwierdziwszy że przekroczyłam grubo postawioną kiedyś granicę doszłam do wniosku że pora wziąć się za siebie i zacząć stosować jakąś dietę.
Mój cel to zrzucić 5 kg.
Wiem, nie jestem gruba i inne dziewczyny spokojnie żyją z takim wzrostem i wagą, ale ja zawsze byłam bardzo szczupła i źle się czuję widząc jak moja figura się zmienia z tygodnia na tydzień. Wystający brzuch, szersze uda, masywniejsze ramiona, plecy itd itd - to mnie niepokoi.
Proszę o jakieś porady. Dieta ? Ćwiczenia ? Co i jak, konkretnie ?
zu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując