Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-07-21, 09:45   #2010
vesna84
Zakorzenienie

Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

Dziewczyny - wręczam dziś pierwsze oficjalne (papierowe) zaproszenie na ślub mojej przyjaciółce, o której tu kiedyś pisałam z Irlandii. Wcześniej miałam kilka pomysłów co zaproponować gościom zamiast kwiatów. Rozważałam:
- totolotka (ale brat w tym roku zarobił na swoim ślubie na nim 130 zł - a jeden gość dał mu zakładów na 100 zł ),
- z winem też by było fajnie (ale sporo gości mamy przyjezdnych i nie chciałabym robić dla nich kłopotu, zresztą jak to wino potem przewieźć)
- maskotki, przybory dla dzieci - w internecie trochę czytałam że Domy dziecka nie wzystką chcą przyjmować (np. zabawek mają za dużo)
- książki - to by było ekstra, ale wiem że niektórzy goście (zwłaszcza mole książkowe) mogliby poczuc się zobowiązani i kupić jakieś drogie książki, albo np. za 50 zł (a kwiatki mniej kosztują)
- karma dla psów - naszły mnie słuchy, że zlikwidowano schronisko u mnie w mieście

no i w końcu została nam prośba o przekazanie datków dla najbardziej potrzebujących i doszliśmy z Tżtem do wniosku, że chyba w ten sposób najbardziej chcielibyśmy podzielić się naszym szczęściem. Jako że moja mama pracuje w ośrodku pomocy dzieciom niepełnosprawnym, wybór był prosty. Co myślicie na ten temat, czy goście nie poczują się urażeni?? Jak wy byście zareagowały na taki tekst w zaproszeniu:

Drodzy goście chcemy podzielić się choć cząstką tego szczególnego dnia z najbardziej potrzebującymi, dlatego też miło nam będzie zamiast kwiatów przyjąć od Państwa datki, które zostaną przekazane Stowarzyszeniu .....
cel bardzo szczytny my tez myslimy o mjakiejs alternatywnie zamiast kwiatów, mój Tż chce słodycze ja bym wolała ksiazki albo winko

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem, u mojej mamy jeszcze takich akcji nie było. mam nadzieję że nie ma żadnych przeciwskazań prawnych Z tego co pamiętam to darowizny na rzecz organizacji pożytku publ. są zwolnione od podatku. Puszka to chyba njlepsze rozwiązanie, obkleiłabym jakimś logo i poprosiła kogos (może świadkową) o trzymanie przy składaniu życzeń
u mojej kuzynki kwestowali wolontariusze z danego stowarzyszenia. to tez super rozwiazanie
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora