Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi, ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-07-21, 13:27   #721
Zapach deszczu
Zadomowienie

Dot.: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi, ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
1.czy pływanie na czczo na eRce to bardzo głupi pomysł
kurka wodna mam basen za ledwo 3zł w porach 6-8 chodzę na 7 i nie zjem nic przed basenem bo a)nie zdążę , b)mam odruchy wymiotne
dziś było tylko espresso z mlekiem i łycha masła orzechowego
a po powrocie śn.

2.od 7dni nie jem ww, tzn.mój jadłospis(zarys)
I.jaja,2ł otrąb,wędlina,mozarella/orzechy/masło orz.
II.mięso, olej z pestek winogron, warzywa
III.ryba, fasolka szparogowa, homo nat
IV.wiejski z masłem orzechowym lub orzechami/ryba mięcho (to zależy co było wcześniej)
do tego kawy z mlekiem
+codzinnie basen rano
waga leci szybko dość jak na mnie, brzuch jest..płaski tylko oponka pod pępkiem, ale na to tylko ćwiczenia,wiem.

no i teraz moje pytanie, chciałabym na tym bazować,i schudnąć 8kg, jest to dieta dla mnie, bo niemam @ i może ta dawka tłuszczu coś da, a jak łączę węgle i tłuszcze..to masakra, zaraz tyje brzuch, ciążowy itd.
ale jak pójdę do szkoły to bułkę chciałabym brać, a rano też jakieś węgle, no i moje pytanie, jak będę jadła dobre węgle i jakoś to rozsądnie ułoże to nie będzie jojo? bo nie wiem czy dobrze robię z tą dietę, kcal wychodzi dużo, nie liczę, ale dziś oriętacynie policzyłam (mam plan, bo mieszkam teraz sama i robie tylko dla siebie zakupy) i mi wychodzi 1600kacl. wczoraj też mi tyle wyszło, a wstałam i brzuch coraz ładniejsze

proszę o odp.

Pływanie, jak i w ogóle jakiekolwiek ćwiczenia na czczo to zły pomysł. W ogóle brak śniadania to zły pomysła.

Musisz zacząć jeść śniadanie najpożniej do 2 godzin po wstaniu. Przyzwyczaj się, a potem sama zobaczysz jak organizm będzie się domagał

Węgle i tłuszcze ograniczyć, ale widomo wszystko rozsądnie. Najlepiej spozyć je do godziny np. 16-17. Ale warto jeść dobre tłuszcze- masło orzechowe, orzechy, migdały, oliwa z oliwek, oliwki. Jednak pamiętając o ich sporej kaloryczności.

Jak rozsądnie wszystko ułozysz i będzie dalej ćwiczyła, jadła racjonalnie co 2-3 h małe porcje to nie będzie jojo.
Zapach deszczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując