2011-07-21, 15:20
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadanie włosów. :(
Cytat:
Napisane przez Jjogobella
mam ciankie, rzadkie, słabe, przetłuszczające się blond włosy  jest tragicznie! Zaczęły mi wypadać, dosłownie garściami... Różnica jest już dostrzegalna  Proszę znacie sposoby na poprawę kondycji włosów i to wypadanie? I coś na porost włosów?
Słyszałam coś o pokrzywie? Proszę podajcie mi jakieś sposoby (niedrogie) ale naprawdę dobre. Chciałabym mieć grube, gęste włosy....i długie.
Mam bardzo jasny blond, nie farbowałam włosów.
|
Nie jestem specem, ale mnie pomogły wcierki: mogę Ci polecić tonik Garnier Neril, Seboradin z czarną rzodkwią, Jantar i Radical. Jeśli chodzi o pokrzywę to wejdź na wątek na ten temat. Możesz kupić w aptece herbatkę z pokrzywy i pić codziennie przez 3 miesiące, potem trzeba odstawić na miesiąc. Podobno nafta pomaga na porost włosów, ja stosuję, ale nie wiem czy szybszy wzrost mam dzięki temu produktowi, bo stosuję wiele specyfików. Może jakieś suplementy łykaj dodatkowo? Słyszałam wiele pochlebnych opinii na temat tabletek merz special+ łykaj tran. Jeśli chodzi o poprawę kondycji: odstawienie prostownicy, suszarki jest chyba najważniejsze. Potem podcięcie zniszczonych włosów. Ważne w pielęgnacji są maski, np. biowax, kallos latte, stapiz sleek line i oleje, np. olej kokosowy z vatiki. Poza tym chroń końcówki, np. jedwabiem, tylko tym bez alkoholu w składzie.
|
|
|