2011-07-22, 09:30
|
|
|
Przyczajenie
|
Spotkanie męża z byłą
Mąż w swoim życiu przede mną miał z tego co opowiadał tylko jedną poważną partnerkę na której mu zależało. Byli razem kilka lat, ale ona miała inne plany na życie i go zostawiła. On długi czas cierpiał, bo zerwała z nim zaręczyny, ale w końcu (tak mówi) z tym pogodził i rozstali się przyjaźnie. Dłuższy czas nie mieli kontaktu, a teraz ona (ma już męża i dzieci) zaczyna do niego towarzysko pisać i proponować spotkanie. Ja na to spotkanie (mimo że mąż uczciwie zaproponował,, żebym tam poszła z nim) nie mam ochoty z uwagi na to że to moja bardzo odległa znajoma z podstawówki i raczej nie mam ochoty odnawiać tej znajomości.
Dla wyjaśnienia: nie chodzi o to że podejrzewam męża o zdradę. To bardziej jest zazdrość o to co było kiedyś między nimi, a czego nigdy nie było między nami.
Niestety tak wyszło że zanim był ze mną, to najpierw się kolegowaliśmy i dużo mi o uczuciach do niej opowiadał. I może gdybym tego nie wiedziała, to byłoby inaczej. Ale niestety wiem, że to jej się oświadczył sam z siebie, a nie dlatego że tak wypadało, to z nią był dużo dłużej niż ze mną, to przez nią cierpiał długo po tym jak go zostawiła. To z nią był kilka lat, a ze mną dużo krócej… I to ona była w stanie zranić jego uczucia, a ze mną nie raz chciał się rozstać przy pierwszej lepszej kłótni bez mrugnięcia okiem. Ja czuję się przy niej dużo gorsza 
Dla niego to jest tylko spotkanie towarzyskie, dla mnie powrót złych wspomnień. Trudno mi jest zrozumieć jej wielką chęć do spotkania z mężem. Dlaczego nie wystarczą im emaile w których można sobie wymienić informacje? U mnie w głowie powstaje tylko jedno wielkie: po co takie spotkania?
W domu oczywiście kłótnia bo mąż moje zdanie traktuje jako ograniczanie jego wolności i zamykanie w klatce. Ja przecież nie stoję w drzwiach i powiedziałam że może iść, ale co mam zrobić że mnie to boli i tak trudno mi to zrozumieć. Jak rozwiązać tę sytuację tak żeby było między nami dobrze? Jak sobie poradzić z tym bólem i zazdrością o że to ona była jego prawdziwą miłością a do mnie uczucia rozwijał długo i początkowo niezbyt chętnie choć teraz jest super (nie będę wnikać w szczegóły), a przez to ich spotkanie i kontakty te złe wspomnienia z przeszłości wracają?
Edytowane przez agnstep
Czas edycji: 2011-07-22 o 09:31
|
|
|