2011-07-22, 17:53
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2
Cytat:
Napisane przez Samantha7
No jesli to sa jakies obgryzione ogryzki no to wiadomo, ze wtedy to raczej srednio,ale nie mysle, ze jest az tak zle u Ciebie.
|
Nie, ja nie obgryzam paznokci itp. To, że są małe wynika z ich urody.
Cytat:
|
My czasami w naszej glowie mamy zgubne myslenie na temat swojego wygladu.
|
prawda
Cytat:
Mi sie podobaja z wet n wild i z Revlon jest taki jeden wlasnie kawa z mlekiem 
Ale nie wiem czy one sa w PL.
|
Nie widziałam tych firm w sklepach. Revlon znam, ale bardziej ze sprzętu AGD (mam ich suszarkę do włosów). Poszukam ich przy okazji zakupów.
Cytat:
Wiem jaki masz rodzaj panokcia. Niestety wiele osob ma taki rodzaj.
Zdrowe paznokcie to nie tylko dbanie zewnetrzne to jest jakby czesc zabiegu. To jak wygladaja nasze paznokcie zalezy od naszego stylu zycia, pracy, kondycji ruchowej i ogolnego zdrowia. Jesli zaczynaja Ci sie lamac panokcie i w ogole tzn., ze cos w Twoim organizmie sie zaczyna dziac. Warto sobie zrobic badania jakie brac mikro i makroelementy.
|
Zdaję sobie z tego sprawę. Staram się suplementować - w tej chwili krzem i beta caroten oraz witaminy w zestawie. Ja się obawiam, że badania mogłyby mi pokazać spore braki mikorelementów
Cytat:
Paznokiec jest zbudowany z keratyny, tak jak wlosy i skora.
Na takie cienkie paznokcie to sa dobre olejki,manicure goracymi olejami.
|
Olejki takie eteryczne?
Cytat:
|
Zwyczajnie mozna nasmarowac sie na maxa, recznik zmoczyc wrzucic do mikrofali i takim goracym recznikiem owinac sobie dlon.
|
Skóra na moich dłoniach nie lubi gorąca, więc raczej muszę się ograniczyć do olejów w temp. pokojowej.
Od gorąca robią mi się czerwone dłonie.
Cytat:
No i ochrona lakierami,zeby unikac zlaman i tego wyginania, ktory wiem, ze boli.
Polecami Ci bardzo dobra rzecz,ale wiem, ze wielel osob (CF) jest juz sceptycznie do tej firmy nastawiona.
Dla mnie ona jesli chodzi o dbanie i profesjonalne podejscie jest najlepsza poki co http://cgi.ebay.com/OPI-Nail-Treatme...item3cba17657a
Jedna warstwa wystarczy tego lakieru.JEst naprawde dobry.
|
Szkoda, że jest problem z testowaniem Jak są wątpliwości, to raczej nie kupię.
Z produktów dostępnych w Polsce kojarzę, że Essence ma sporo produktów do paznokci. Muszę poszukać o nich opinii.
Cytat:
W ogole jak malujesz paznokcie to najpierw powinno sie umyc rece z mydlem antybakteryjnym porzadnie, raz na miesiac bufferem lekko zetrzec ten polysk z plytki, zmatowic pazura.
Jak sa takie cienkie to nawet raz na poltorej mca, bardzo delikatnie.
Potem trzeba usunac alkoholem naturalny olej, ktory wytwarza paznokiec, wtedy baza, potem dwie warstwy lakieru i top coat, zeby wlasnie zapobiec odszczepianiu.
Zmywacza uzywac bezacetonowego 
Musisz tez cos zrobic do wewnatrz dla paznokcia, w Twoim organizmie.
|
Zastosuję się do porad
Ja wiem, tylko, że mój krem jest dość tłusty i po smarowniu wszystko dookoła siebie brudzę
(innych kremów nie lubię, bo albo mnie uczulają albo się wchłaniają szybko; te ostatnie nie działają w ogóle na moje dłonie)
Wardruna
Czas edycji: 2011-07-22 o 17:55
|
|
|