Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-07-22, 20:39   #154
anula_ga
Zakorzenienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ II

Cytat:
Napisane przez Izane Pokaż wiadomość
Chętnie dołączę do tak zacnego grona Wizażanek z nadzieją, że otrzymam tu pomoc. Niestety jeszcze nie dysponuję żadnym zbiorem kosmetyków naturalnych, bo jak do tej pory sądziłam, że w końcu trafię na odpowiednie kosmetyki albo na drogeryjnych albo na aptecznych półkach. Przyznam się Wam szczerze, że już straciłam nadzieję. Moja cera wygląda coraz gorzej. Mam 35 lat, przeszłam przez późny trądzik (grudkowo-krostkowy), obecnie nie mam już zmian trądzikowych, niemniej moją zmorą jest wciąż mocno zanieczyszczona skóra (zaskórniki), którą zapycha chyba wszystko, do tego przebarwienia, których dorobiłam się eksperymentując samej z kwasami bez odpowiedniego zabezpieczenia UV, no i niestety zmarszczki, choć tych jest bardzo mało. I tak sobie pomyślałam, że może najwyższy czas przerzucić się na kosmetyki naturalne, skoro te "nienaturalne" w żaden sposób nie pomagają. Może jest wśród Was kobietka, która ma podobne cechy cery i z powodzeniem pielęgnuje ją właśnie kosmetykami naturalnymi?

Będę wdzięczna za wszelkie Wasze uwagi
Witamy serdecznie
Nie martw się, że nie masz jeszcze zbioru kosmetyków naturalnych - jesli poddasz sie wszechobecnym tu pokusom to sie zmieni w tempie, jakiego nie jestes w stanie sobie wyobrazic
Ja nie mam kłopotów z tradzikiem, z zaskórnikami różnie.
Ale napewno dla oczyszczenia cery super sprawą są glinki - najbardziej oczyszczająca jest zielona, wiele z nas jej używa i większość jest bardzo zadowolona.
Bardzo fajne sprawy z cerą robi tez olej wspanialy alepii, który jest u nas ostatnio na topie i póki co wszystkim bardzo pasuje. Może być z powodzeniem stosowany także jako krem pod oczy na noc, a zawarte w nim oleje działaja przeciwzmarszczkowo również. Na dzień stosuje pod oczy krem african earth i jestem bardzo zadowolona.
Ja uzywam na dzień kremu sanoflore orzeźwiającego - jest on polecany dla cer problemowych (ale ma też odrobiną kwasu salicylowego i niektóre z nas zalecaja unikac słońca w trakcie jego stosowania - ja nie unikam i nic mi nie jest, ale robie to na własną odpowiedzialność).
Ostatnim moim odkryciem i cudotwórcą dla mojej paszczy jest balsam regenerujący dla dzieci essential care.

Trudno tak napisac Ci w paru słowach o produktach do pielęgnacji naturalnej - najlepiej jakbys przejrzała pierwszą częśc wątku, bo to kopalnia wiedzy na temat przetestowanych przez nas kosmetyków naturalnych!!!
Odszukaj też w pierwszej części wątku sklepy internetowe, w których najczęściej robimy zakupy , bo te najczęściej przez nas wymieniane maja naturalny asortyment i napewno znajdziesz mnóstwo opinii na temat dostepnych tam produktów.
Poprzeglądaj tez nasze albumy i recenzje, które wystawiamy uzywanym przez nas kosmetykom.