2011-07-22, 22:28
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
Napisane przez diatoma
jej Tajka, a nie tęskni ci się do Polski? kiedy ostatnio byłaś i widzialas swoja rodzinke? no podziwiam, dla mnie 100km od domu czasem prowadzi do placzu.
w ogole moja babcia mnie dizs podsumowala, ze przeciez jestem wypoczeta bo mam spokojne dziecko, no ale zapomniala ze cala reszta typu sprzatanie, pranie obiady, prasownie w gole dbanie o dziecko to tez moje obowiazki! nosz sie wkurzylam
|
Nie teskni mi sie . W Polsce nie mieszkam od 1 czerwca 2007, na poczatku chcialam wrocic ale po miesiacu w Polsce kupilam bilet powrotny do UK:P. Teskni mi sie za Londynem, szybsze zycie, tansza technologia, dostep do wszystkiego co sobie mozna wymyslec, roznorodnosc kuchnii... 
Moja mama byla w Londku jakos 2 tygodnie po narodzinach Leny. Siostre widzialam 10 lipca, bo odwiozla mnie na lotnisko;p i pewnie wpadnie we wrzesniu, bo bilety uk-malaga sa tanie
W Poilsce bylam w listopadzie 2010 i mysle, ze jak bedzie kasa to w ziemie polecimy na snowboard, a mamuske wynajmie sie do pilnowania wnuczki;p
a to moja cieawska dusza dzis;p
Tez bym sie wkurzyla, ale nie lezysz i nie zbijasz bakow:F
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------
Cytat:
Napisane przez Anessa
Hej Tajcia
Ja sobie obiecywalam, ze do Adriano bede po polsku mowic jak sami jestesmy ale d... z tego bo szybciej juz mysle po wlosku i najczesciej w tym jezyku rozmawiam z synkiem. tylko czasem te nasze polskie zdrobnienia sa najpiekniejsze i nimi operuje, zeby wychwalac boskosc mego dzieciecia 
Jutro na aerobik o 9.15 rano ide...  Jak ja wstane, nie mam pojecia... Ide spac, nadrobienie was zajelo mi sporo czasu.
aaaa... Na koniec wam sie pochwale, ze Nimo wazy 6120g a ma dopiero 2i pol miesiaca  Moj klocek kochany 
|
Ja czasami sie zapominam i mowie po polsku, albo najpierw po polsku pozniej po angielsku(czasami dowale hiszpasnki;p- np Lenka mowi rodzince dobranoc w 3 jezykach;p),ale ja chce zeby mala mowila po polsku i na bank bedzie
Czas edycji: 2011-07-22 o 22:30
|
|
|