Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Licencjat w rok
Wątek: Licencjat w rok
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-07-23, 09:47   #2
21kasia21
Work, work, work

Dot.: Licencjat w rok

Cytat:
Napisane przez karolinaP103 Pokaż wiadomość
Pojawiły się ostatnio nowe kierunki studiów dające tytuł licencjata w rok! Ofertę taką daje uczelnia "studia niebanalne". Nie wiem jak sprawdzić czy uzyskany tam dyplom będzie akceptowany na innych uczelniach Dzwoniłam do dużej uczelni w pobliżu i pytałam sie jak sprawdzają wiarygodność dyplomu i tam po powiedzieli,że dzwonią na uczelnię
Szkoła ta zapewne będzie twierdziła,że ich dyplom jest wszędzie uznawalny ale chcę mieć pewność bo niemało takie studia kosztują. Tytuł licencjata w rok przy zajęciach 2 niedziele w miesiącu jest bardzo kuszący
Mają ok 20 ośrodków w polsce więc nie jest to mała firma ale słyszałam o historiach gdzie ludzie uczyli się kilka lat i nie mieli z tego nic bo okazało sie,ze coś jest niezgodne z prawem- chciałabym tego uniknąć.
Są takie szkoły, może napisz dokładnie o jaką chodzi- moze być na PW.

Głównie jest to na zasadzie takiej, masz ukończone 2 lata policealnej, potem na rok idziesz na studia- licencjat, na indywidualny tok i w rok oczywiście zaliczasz normalnie przedmioty i piszesz pracę. Masz zaliczone 3 lata studiów, oceny z policealnej masz przepisanane, jak ze studiów i tyle.

Jest wiele takich szkół, które tak funkcjonuje, wszystko jest zgodne z prawem, dyplom oczywiście oryginalny, potwierdzony, wszystko, jak po normalnej państowej uczelni I bez problemu można potem podjąć studia mgr gdziekolwiek.
mikroREKLAMA
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? ***
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując