Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zapachy Roger&Gallet - The Vert, Bois de Orange, Cedrat, Bouquet Imperial...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-07-23, 12:17   #7
pozzzziomka
Zakorzenienie

Dot.: Roger&Gallet - The Vert;Bois de Orange;Cedrat;Eau de Lotus Blue;Bouquet Imperia

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Miałam Bouquet Imperial- bardzo przyjemny zapach, niły, raczej lekki- troszeczkę koloński, ale po damsku, a przy tym jakby z nutką jagodową
Mogę podesłać próbkę- ogólnie bardzo dobry i bezpretensjonalny zapach
Jagodową? To jak coś, będę się odzywać
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez agnieszka1970 Pokaż wiadomość
Ja też czytałam opinie o podobieństwie do Sisley'a - dla mnie to zupełnie inna bajka. Sisley jest ziołowy i delikatny, nie drażni mnie. Tu nuta kolońska jest bardzo mocna, aż drapiąca, na poczatku czuję cytrusy (ale właśnie takie kolońskie, jak z chusteczki odświeżajacej), potem wyłazi jakaś gorycz i mimo tego, że mąż stwierdził, że są "nawet OK" to ja nie moge ich na nim znieść, choc nie jestem strasznie wybredna, jeśli chodzi o zapachy meskie ;-)
Skusiła mnie cena na allegro - 40 zł za 200 ml. Po dwóch dniach sprzedałam, więc jesli Cie kusi to kupuj, bo cena naprawde jak za barszcz
Na razie kupię chyba tą herbatę, co prawda zielonych herbat mam dużo, ale taka cena , wiem pobawię się w różne eksperymenty perfumeryjne z zieloną herbatą, od dawna się do tego zabieram

Jak bardziej męski, to nie ma co, ja nie lubię uniseksów, może rozbiorę któryś z tych ewidentnie damskich