Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pierwszy wspólny wyjazd z Nim
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-07-23, 13:00   #3
Diversification
Rozeznanie

Dot.: Pierwszy wspólny wyjazd z Nim

Cytat:
Napisane przez demo mnie samej Pokaż wiadomość
Witam Kochane Wizażanki
Piszę do Was z pewną sprawą, która troszkę mnie męczy. Mam 20 lat, a mój Ukochany w grudniu kończy 18 lat. Jestem z Nim od prawie 4 miesięcy, a znamy się od prawie 6 miesięcy. Na 1 sierpnia planujemy nasz pierwszy, trzydniowy wyjazd. I tutaj rodzi się moje pytanie - czy nie jest za wcześnie na tego typu samotne wojaże? Mimo, że jestem pełnoletnia, to wolałam zaczerpnąć rady mojej zwykle liberalnej mamy i powiedziała, że sie zgadza, ale jej zdaniem jest na teo typu wyjazd za wcześnie, że on dopiero w grudniu kończy 18 lat, że nie wiadomo, jak się nasza znajomość potoczy, że jak się nie daj Boże rozstaniemy, to on sobie o mnie pomyśli nie wiadomo co. Jego rodzice również się zgodzili, ale podobno też miał lekką 'przeprawę'. Bardzo chcemy gdzieś sami się wybrać nawet na te trzy dni, ale też nie chcemy niczego pośpieszać.
Co Wy Kochane o tym sądzicie?
W pełni zgadzam się z Twoją mamą.
Jesteście ze sobą zaledwie 4 miesiące - to bardzo krótko, w dodatku Twój Tż nie jest pełnoletni. No i biorę pod uwagę również jego niedojrzałość (dokładniej; możliwość, bo nie twierdzę że tak musi być, gdyż w rzeczywistości może rozumieć więcej i zachowywać się jak przystało na dwudziestoparoletniego mężczyznę), więc gdybyście się rozstali to możesz mieć wiele nieprzyjemności, przykładem mogą być plotki - niekoniecznie zgodne z rzeczywistością.
Decyzję pozostawiam oczywiście Tobie, ale uważam, że macie jeszcze przed sobą wiele czasu, wiec jeśli Wasza miłość przetrwa to zdążycie się sobą nacieszyć i możecie za rok wyjechać na wspólne wakacje - wtedy przynajmniej Twój Tż będzie pełnoletni.

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Diversification jest offline Zgłoś do moderatora