2011-07-23, 21:06
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - część II
Cytat:
Napisane przez klaaa
To ja już lecę, Wrocław, tak? Myślę, że jakieś 20 godzin i udałoby mi się dotrzeć  .
Ale mam lepsze zajęcie, idę spać  .
|
Skąd jesteś, że tyle czasu zajęłaby Ci podróż?
Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa
Ja myślę nad Wrocławiem...
|
Przeprowadzka? 
A ja ostatnio pod wpływem rozmowy ze znajomym, który przeprowadził się do Krakowa, bo nagle stwierdził, że chciałby tam zamieszkać, więc... po prostu spakował się i pojechał doszłam do wniosku, że po licencjacie również zahaczę o krakowski brzeg, o ile we Wrocławiu nic mnie nie zatrzyma do tego czasu. Zmiany są dobre.
Cytat:
Napisane przez doriiska
"Kruchość porcelany" Moniki Sawickiej - opowieść o dziewczynie, która ma nowotwór - istnie jak moja koleżanka..
Tzn. przy studiach zaocznych zostaję w domu, rodzice mają trochę pomóc w opłatach. Ale i tak musiałabym znaleźć jakąś poważniejszą pracę. Szczerze to bardzo podoba mi sie kierunek - administracja - ale boję się tego wszystkiego.
Natomiast socjologię mogę studiować u siebie w mieście, tylko jakoś nie widzę perspektyw pracy po tym kierunku. Już raz studiowałam dziennie i mi się w ogóle nie podobało.
Kosmos 
|
Socjo i admina to nie są przyszłościowe kierunki, ale dobrze o tym wiesz. Warto od pierwszych lat studiów angażować się w różne rzeczy powiązane z kierunkiem, poznawać środowisko. Mnie bardzo wiele osób odradzało mój kierunek, jednak uparłam się i na te studia poszłam, choć pukali się w głowę, że powinnam zostać prawnikiem, bo to przyszłościowe. Odkąd rozpoczęłam specjalność to jestem zdania, że jeszcze mi się to opłaci i chcę pracować w zawodzie. I co najważniejsze, mocno wierzę, że to się uda Od pierwszego semestru wkręciłam się w koło naukowe ściśle powiązane ze specjalnością, nawiązuję różne znajomości z osobami, które zajmują się moją dziedziną lub pochodną. Staram się działać, żeby potem nie płakać, że muszę odwiedzać co poniedziałek UP 
Cytat:
Napisane przez doriiska
A po jakim kierunku są dobre, hehe, z pewnością nie po pedagogice, którą wcześniej studiowałam  Już z dwojga złego wolę się uczyć tego, co mnie interesuje.
|
Dokładnie Rób to co lubisz, i szukaj pomysłu na siebie
i don't want to get over you
wymienię
|
|
|