2011-07-26, 13:52
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Farby FRYZJERSKIE w domu, czyli w poszukiwaniu wymarzonego koloru :)
Cytat:
Napisane przez kathy579
...właśnie, niektóre zakłady fryzjerskie odchodzą od farb amoniakowych lub mają alternatywę zastępczą  lub ,,to i to,,- też jestem za tym żeby jak najmniej zniszczyć strukturę włosa przy farbowaniu. Pamiętam jak rok temu byłam w salonie ,,Gabriel,, pani opowiadała mi że klientki coraz częściej wybierają zdrowszą alternatywę i nie chcą już farb amoniakowych, tylko jak to się ma do osób które chcą rozjaśnić włosy? Wygląda na bardzo fajną farbę, szkoda że nie ma palety. Swoją drogą też się zastanawiałam nad farbą Vitality's bez amoniaku  - widziałaś paletę Melina? - najwyższe stężenie wody w tych farbach to 4% 
|
Chodzi Ci o Vitality's TONE, tak? To widziałam Tylko niestety jak wiesz ja nie mam dostępu do tych farb "w realu" a w internecie widziałam tylko jedną wersję tej palety i na pierwszy rzut oka widać, że jest przerabiana komputerowo i dryfuje z dala od rzeczywistości a Ty widziałaś ją może u siebie w hurtowni?
Ja kiedyś miałam włosy farbowane farbą bez amoniaku Ducastel (kilka lat temu), byłam bardzo zadowolona, ale teraz nie chcę zmieniać koloru, a boje się że mniejsze stężenie na długości mi przyciemni włosy i odrost będzie jaśniejszy...
|
|
|