Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - komplikacje
Wątek: komplikacje
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-09-21, 14:22   #1
oleczka18
Raczkowanie

komplikacje

Ostatnio pozwalam sobie w sobote i niedziele na słodycze...bo myślałam sobie "przecież jestem szczupła i małe szaleństwo mi nie zaszkodzi". No nie jest tak do końca i po tych 2 dniach waga wskazuje +1 kg czasem nawet 1,5kg. Potem przez kolejne dni ( do nastepnego weekendu) jem bardzo mało żeby tylko jak najszybciej to zrzucić. Do piątku udaje się wrócić do normalnej wagi, obiecuje sobie ze już tak nie zrobię i znów…Tak już się to ciągnie od 3 tygodni…to nie jest normalne. Najgorsze jest to że takich napadów obżarstwa nie miałam nawet jak się odchudzałam…a teraz w koło słyszę ze fajnie wyglądam …że nawet jak przytyje to mi to nie zaszkodzi .. no i tak sobie tłumacze 1 ciastko potem 2 …. Wydaje mi się, że oprócz przestawienia swojej główki na inne myślenie (nie takie ze jak jestem szczupła mogę jeść słodycze!!!), musze całkowicie zmienić dietkę tak żeby dostarcza dużo energii potrzebnej do nauki-ktorej mam teraz cale mnóstwo- a mało kalorii … da się tak w ogóle?? Ostatnio też jadłam byle jakie rzeczy byle tylko szybko … i mieściłam się w kaloriach tylko posiłki były zle zbilansowane np. na obiadek tylko warzywa z wody bo tylko je wrzuciłam po jakimś czasie wyciągam na talerz… więc domyślam się ze te ataki obżarstwa spowodowane są też złym jedzeniem …no i organizm musiał się w końcu zbuntowac. A teraz mam problemy z pohamowaniem się.. myślałam więc nad chromem w tabletkach ..zawsze uważałam takie rzeczy za świństwo ale nawet jeśli nie pomaga to może jako placebo się sprawdzi ??
Smoczku mnie bardzo mobilizuje jak ktoś mnie ochrzani i uświadomi, że zle robię ( bo przecież wiem ze takie obiadki gdy się trzeba uczyć to nic dobrego dla zdrowia).więc krzycz i proszę daj mi jakieś pomysły na dietkę i jak ona powinna wyglądać( chciałabym 1200kcal+ dużo energii o ćwiczeniach teraz nie ma mowy … nawet nie mam czasu na godzinkę spaceru)
PS. Ale wymieszałam tu wszystko … o boże… no ale nie chciałam niczego pominąć mam nadzieje ze wszyscy wiedzą o co mi chodzi
oleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując