Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak się skutecznie obudzić?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-10-05, 10:23   #1
alternatywa
Rozeznanie

Jak się skutecznie obudzić?

hej dziewczyny. jestem tzw. nocnym markiem. do późnej nocy jestem aktywna, a w dzień nieprzytomna. próbowałam już nie jednokrotnie kłaść się spać wcześniej i choć faktycznie zasypiałam nie mogłam obudzić się wcześnie.
codziennie wstaję po 11.00 jestem okropnie zmęczona i najchętniej po śniadaniu i kawie położyłabym się spowrotem spać. ok godziny 16.00 zaczynam odżywać mam dużo energii i mogę robić wszystko.
próbowałam już wielu rzeczy żeby skutecznie się obudzić: poranne ćwiczenia, prysznic, śpiewnanie, skakanie... brzmi śmiesznie, ale to mnie okropnie męczy.
nie jestem w stanie zabrać się za żadną robotę rano. przy książce zasypiam średnio po dwóch stronach!!
w weekendy chodzę do szkoły na 8.00 wstaję przed 7.00 piję wielką kawę. przez pierwszą lekcję jestem w miarę przytomna (1,5 godz.), ale przez następne trzy lekcje walczę ze snem.
co mam z tym zrobić??!! jak wy radzicie sobię z takimi stanami??!!
dziś nastawiłam budzik na 9.00. z łóżka wywlekłam się przed 10.00. oczy mi się zamykają i chcę położyć się spać!!! próbuję z tym walczyć, ale w żaden sposób nie mogę rozbudzić się na tyle żeby normalnie funkcjonować!

alternatywa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując