Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wypadające włosy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-07-27, 21:52   #7
blair witch
Zakorzenienie

Dot.: Wypadające włosy

Cytat:
Napisane przez _zjemcibabciexp Pokaż wiadomość
Ehh..nie doczytałam..to może aloes na sklap .? albo kokos.?
Kokos nie będzie działał kojąco, tylko nawilżająco bardziej Aloes albo żyworódka na skalp i będzie się goić

Cytat:
Napisane przez hipppis Pokaż wiadomość
Witam ponownie, wczoraj podciąłem końcówki i zauważalnie leci mniej włosów głowa też już prawię nie swędzi, tylko wtedy gdy sobie o niej przypomnę

Co do owych dredów, może znasz odpowiedź, dlaczego czarnoskórzy mają dredy nawet do kolan/kostek a jakoś im nie odpadają? Czy to sprawa karnacji i innej struktury włosa?
Nie wolno się drapać, pamiętaj Bo bardziej się cebulki wtedy osłabiają

Hmm ciężko mi powiedzieć, ale myślę że to ma związek ze strukturą włosów i cebulki. Tak bym to sobie na chłopski rozum tłumaczyła. Włosy kędzierzawe (a taki typ mają afroamerykanie) charakteryzują się tym, że meszek włosowy ma kształt hmm... litery C, haczyka, jest zawinięty pod powierzchnię skóry więc ma lepsze trzymanie. No i u nich z jednego meszka wyrasta kilka włosów, a u nas jeden Zdrowy włos utrzyma ciężar ok. 10g, a rzadko ktoś ma idealnie zdrowe włosy - naruszają je czynniki środowiskowe, chemia w kosmetykach, zabiegi fryzjerskie, mocne szczotkowanie szczotką a nie grzebieniem, stres itp

A przecież nam, nawet jak nie mamy dredów czy doczepianych włosów, za długie włosy naturalne też lecą (ciężkość). Każdy ma jakiś określony pułap długości, którego nie przekroczy, bo wtedy zaczynają lecieć Dlatego podcięcie pomaga
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz1.jpg (15,6 KB, 12 załadowań)