2011-08-01, 11:39
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brąz ZIMNY czy POPIELATY....czescII -wątek zbiorczy.
Cytat:
Napisane przez Reddishh
Ten trik z szamponem znam 
Z tym aby mi nie wyszedł za ciemny, to chodzi żeby nie był taki baardzo bardzo ciemny brąz, taki w tonie "4" jest właśnie dobry, i nie chce aby były ciemniejsze od niego.
Czyli wypłukać farbę, a potem pofarbować tą z linka 4.71 tak?
ps. Czytałam to od zyty, właśnie dlatego to napisałam, i powiem szczerze, że faktycznie jest tam tyle ciekawych rzeczy, które chyba nie tylko w tym farbowaniu mi pomogą 
|
Nie, nie to .71 akurat w Welli CT jest głębokim brązem, a ash w nazwie i ta 1 oznaczają niebieski.
Czytaj przede wszystkim jaka jest nazwa przy farbie, brąz na barwnik czerwony.
Mam takie fotki z palet welli CT jak na dole, ona nie jest dla Ciebie i nawet nie ma zielonego mixu... Chyba Wella koleston ma zielony miź, ale musisz poszukać palety.
Co do developera to Wella CT ma te które wymienilaś, jedne właśnie do W CT 1.9% i 4% a do W K 6% Wella CT to semi-permanent a W Koleston to permanentna i dlatego na 6%.
Poszukaj Palety tej koleston..ja w I części tego wątku na pewno wklejałam paletę(nie mam jej na kompie bo wykasowałam przez przypadek)
Przypomniało mi się, że była na forum fryzjerka Matys - Magda i Ona właśnie w Uk mieszka i wie jakie farby są u Was, odszukaj ją i napisz do niej, na pewno coś Ci poradzi...ja sama korzystałam z jej porad
.
.
znalazłam jeszcze mixy z kolestony, ale ten 0.28 jest matowo-niebiesko- perłowy, gdzie 8 to perła a 2 to fiolet opal więc też d...
tu masz linka
......................... .......
to chyba też odpada, chyba, że w normalnej palecie na jakąś zieleń, czy metaliczny?
dobra w goldwelu masz 7MB , 6MB, 5MB- nefryt.....= zieleń 
A w NEUTRALIGHTS masz Gren ash. i bingo..tylko znajdż to teraz w UK
Edytowane przez zyta82
Czas edycji: 2012-10-08 o 21:30
|
|
|