2011-08-01, 19:21
|
|
Konto usunięte
|
Problem z sukienką na wesele
Cześć! Z pewnych źródeł wiem, że mogłabym liczyć na Waszą pomoc przy wyborze sukienki na wesele.
Mam 23 lata i chłopięcą sylwetkę: wąskie biodra, mały biust (65 b/c), do tego praktycznie brak wcięcia w talii i krótkie nogi (jakby tego było mało - jestem jeszcze ogólnie niska, 157 cm). Te wszystkie wymiary spędzają mi sen z powiek od dwóch tygodni, bo uganiam się za sukienką na wesele i niestety nie znalazłam żadnej, która by na mnie dobrze leżała (a przegrzebałam już chyba wszystkie sklepy w mieście). Jeśli coś mierzę to albo dana sukienka uwypukla któryś mój mankament i wyglądam karykaturalnie, albo nawet leży ładnie, ale niczego nie podkreśla, jest nijaka i chyba nie na 20-latkę. Chciałabym w takich chodzić za 20 lat, ale może niekoniecznie teraz .
Z takich moich marzeń sukienkowych to jeszcze wolałabym uniknąć wszelkiej maści błyszczących sukienek z typowo weselnych materiałów - po prostu nie podobają mi się.
Szczególnie by mnie ucieszyły rady od osób z podobnymi sylwetkami .
I wolałabym uniknąć sukienek np. z Asosa (mimo że są bardzo ładne), bo jeśli 95% mierzonych sukienek leży na mnie po prostu źle, to wolę nie ryzykować z kupnem przez internet.
Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc w doprowadzeniu mnie do ładu po tylu nerwowych dniach spędzonych w przymierzalniach .
|
|
|