Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze zbiory kosmetyczne-pielęgnacja, cześć IV.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-01, 22:05   #2163
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne-pielęgnacja, cześć IV.

Cytat:
Napisane przez Gajowniczka Pokaż wiadomość
fajne zbiorki.Zadowolona jesteś z Lorysów?ja sobie ostatnio kupiłam ale po jednorazowym zastosowaniu strasznie swędziała mnie głowa.mam ten z bambusem i keratyną.
Tak jak pisałam Lorysy bardzo lubię, jedne z moich ulubionych masek świetnie wygładzają włosy, nie obciążają, są wydajne, jedyną wadą może być dostępność tak jak w moim przypadku jeśli ktoś nie ma Auchana w pobliżu. Ja nie kładę masek na skórę głowy więc nie mam takiego problemu.

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
xxxMikixxx powiedz proszę co myślisz o toniku nagietkowym i mleczku do demakijażu z Celii ?
Tonik nagietkowy chwalę sobie, używałam go w komplecie z mleczkiem, dobrze czyścił ale trochę wysuszał mi cerę. Teraz zmieniła pielęgnację na mleczko Be Beauty + płyn micelarny Maybelline i jak na razie jestem zadowolona bardziej niż z Ziai

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Miki jak się sprawdza peeling z Perfecty? dobrze czyści?
krem z Ziai dobrze nawilża? zapycha pory?
i żel pod oczy z Flos Leku, daje efekty?
Peelingu używam tak jak zaleca producent zostawiam go na noc jak krem, rano skóra jest trochę ściągnięta ale niewielka ilość kremu sobie z tym radzi. Ogólnie jestem z niego zadowolona, cera jest po nim jednolita, gładka.

Krem z Ziai według mnie nawilża bardzo przyzwoicie Ma lekką konsystencję więc jeśli ktoś nie ma tendencji do zapychania to raczej tak się nie stanie. Mnie z kolei zapchał przy codziennym stosowaniu dlatego muszę używać go na zmianę z innymi i wtedy spisuje się świetnie

Z Flos Leku nie jestem zadowolona, używałam go pod oczu i zaczęła szczypać mnie skóra, stosowałam też na wysuszone powieki, nie nawilżał, praktycznie nie robił nic. Podobno lepszy efekt daje włożony do lodówki przed nałożeniem, muszę wypróbować ten sposób.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

ama09 nie zauważyłam że jeszcze o mleczko pytałaś. Już piszę Lubię go ale nie jest moim ulubionym, nie zmywa mi tak dobrze makijażu jak Be Beauty i też delikatnie pieką mnie po nim oczu. Natomiast cery nie podrażnia, nie zostawia też tłustego filmu. Zapach dla mnie za mocny, niezbyt przypadł mi do gustu. I nie wiem czy to moje odczucie ale mrowią mi po nim usta Ogólnie mleczko jest fajne ale spodziewałam się po tylu pozytywnych opiniach czegoś lepszego

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując