Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Przygotowania do matury, korepetycje i kursy maturalne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-04, 10:47   #3
baleron
BAN stały

Dot.: Przygotowania do matury, korepetycje i kursy maturalne

Do matematyki przygotowywałam się cały rok, ale z całą klasą. Do polskiego przygotowywałam się dzień przed maturą, do angielskiego w ogóle się nie przygotowywałam, liczyłam na to że wiedza zdobyta przez dziesięć lat nauki mi wystarczy, z WOS-u przeczytałam jakieś vademecum. Ale ja jestem szczególny przypadek bo ja do samego końca nie wiedziałam co chce robić w życiu. Czy studia, a jeśli tak to jakie, zaoczne czy dzienne, czy praca, czy jeszcze coś innego. Złożyłam na zaoczne, ale w sierpniu się rozmyśliłam, zabrałam papiery, poszukałam drugiego naboru na dziennych i poszłam. Także u mnie wszystko spontanicznie, co nie jest dobre. Dopiero teraz wiem co chcę w życiu robić, planuje rożne rzeczy z wyprzedzeniem, nie odkładam wszystkiego na ostatnią chwilę. Myślę, że dojrzałam
Ale Ty już teraz wiesz do czego dążysz, wydaje mi się, że jeśli chodzi o historię to nie jest za wcześnie na naukę, bo historia to przecież rozległa dziedzina. Zamiast ciągłej nauki na pamięć (co może być trochę męczące), rób sobie przerwy na czytanie książek związanych z historią, co wzbogaciłoby Twoją wiedzę, pozwoliłoby Ci zrozumieć zachowania pewnych ludzi, pewne wydarzenia. Do głowy przyszły mi na przykład "Medaliony" Nałkowskiej- książka przedstawia problematykę drugiej wojny światowej. Na pewno "Medaliony" już bardzo dobrze znasz, ale na tym przykładzie pokazuje o jakie książki mi chodzi

Edytowane przez baleron
Czas edycji: 2011-08-04 o 10:49
baleron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując