Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Niewyjaśniony ból brzucha?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-07, 21:03   #11
201705250955
Konto usunięte

Dot.: Niewyjaśniony ból brzucha?

Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
Dyskwalifikuję u Ciebie ból ostry, jako że na dolegliwości uskarżasz się od miesięcy...
Przykro mi, że tak twierdzisz- ja również uskarżam się na OSTRY ból i to od miesięcy, ale co z tego, skoro moi lekarze nie potrafią mi pomóc?
Ja mam potworne incydenty bólowe od października ubiegłego roku, chodzi o przełyk. Byłam w szpitalu trzy razy, trzy razy odesłano mnie po podaniu ketonalu i z zastrzeżeniem, że mam nerwicę. Mój gastrolog leczy mnie omeprazolem i myśli, że dzięki temu cudownie nie mam bólów. A bóle są i to cholerne- ale co poradzić, kiedy lekarz odsyła mnie z nerwicą do domu?
Autorko wątku, powiem tak, nie wiem, jakie dokładnie badania powinnaś wykonać. Badałaś się w kierunku helicobacter pylori? Nie wiem, czy bakteria i jej działanie może dawać takie efekty, ale warto zrobić, można kupić test w aptece za 20 zł.
Opiszę mój przypadek. Od października ubiegłego roku miałam poważne incydenty bólowe- myślałam, że to zawał. Ból w okolicy zamostkowej, przeszywający, gniotący, mało się nie udusiłam. Jedyna pozycja, w jakiej mogę podczas bólu być to stojąca. Ból pojawia się nie wiadomo skąd i tak samo tajemniczo znika. W szpitalu patrzyli na mnie z ukosa i zapisali hydroxyzynę, choć w chwili bólu, na długo przed nim, moje życie było spokojne, żadnych większych stresów itp. Poszłam do gastrologa, zrobił gastroskopię, usg jamy brzusznej, rtg klatki... W grudniu u mojego Taty wykryto raka przełyku po przebytym leczeniu achalazji. Mój lekarz niewzruszony twierdzi wciąż, że moja choroba to refluks i zakażenie bakterią helicobacter (którą ma 70% ludzi). Mimo to przyjmowanie dużej dawki leków z grupy omeprazoli nie pomaga. Ostatnio ból trzymał mnie 3 dni (nawet nie piłam, bo czułam, że jestem pełna na wysokości klp). U mnie to mogą być początku achalazji przełyku- bo na chwilę obecną jestem za młoda, żeby to już się ujawniło. Jadę do Wawy do innego gastro, żeby mi zrobił 2 badania, które potwierdzą/wykluczą cholerstwo. Chcę, żeby ktoś wreszcie mi pomógł, bo po takim bólu nie mam siły na nic. Dodam, że ból jednorazowo u mnie trwa ok. 1-5 godzin (nie mogę spać ani się położyć).
Przepraszam za offtop, weź najlepiej sama pogrzeb w internecie, co może być przyczyną- jest mnóstwo poważnych, solidnych źródeł o chorobach żołądka/jelita/przełyku. Powodzenia.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując