2011-08-07, 20:56
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przygotowania do matury, korepetycje i kursy maturalne
zdawałam wos i hist i polski rozszerzony najbardziej przyłożyłam się do historii.
chciałam powtarzać ją w wakację i coś tam przeczytałam, ale głębokie powtórki to nie były. od drugiej klasy chodziłam na indywidualne zajęcia z historii i tam przygotowałam się najbardziej, bo w mojej szkole była totalna olewka tego przedmiotu. nauczyciel sprawdzał mi wypracowania, mówił co poprawić, robiliśmy wszystkie testy jakie się ukazały, opowiadał mi dany temat. do tego dawał przydatne notatki, pracowaliśmy z mapą, wykresami i źródłami. to były naprawdę wyjątkowe lekcje, przydały mi się i to bardzo.
do tego pracowałam sama w domu. najpierw od początku powtarzałam ery, jakoś luty, marzec zaczęłam robić sama testy w domu z Operonu, ParkEdukacja i jakieś tam jeszcze ;D w kwietniu powtórzyłam te tematy, które mogły się trafić - gospodarka, przemiany ustrojowe, konstytucje itp.
obiecywałam od początku roku - codziennie powtórki, nawet miałam kalendarz taki specjalny od któregoś listopada, nie za bardzo mi to wyszło. dopiero pod koniec lutego się sprężyłam ;D ;D
uczyłam się z Difina - polecam!, z vademecum Grega i różnych innych jeszcze - jak chcesz wiedzieć dokładnie to napisz wiadomość prywatną )
wos - operon i testy ;D ogólnie mało się go uczyłam ;pp
matma - testy.
polski - przed maturą streszczenia
angielski - nic ;D
wymiana 
|
|
|