Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Farby FRYZJERSKIE w domu, czyli w poszukiwaniu wymarzonego koloru :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-08, 11:19   #448
viki1988
Zakorzenienie

Dot.: Farby FRYZJERSKIE w domu, czyli w poszukiwaniu wymarzonego koloru :)

Cytat:
Napisane przez Melina Pokaż wiadomość
Pisząc o zaróżowieniu miałam na myśli chłodny koloryt cery, który się różowością często cechuje, co moim zdaniem w połączeniu ze złotem wygląda brzydko i sztucznie. No i złoto a głowie jest bezlitosne jeśli chodzi o podkreślanie naczynek na zimnej cerze, zaczerwienien i takich tam innych. Niemniej chodzi mi tu o kolor gdzie złoto jest widoczne i dominujące. Tak czy inaczej de gustibus non est disputandum
No fakt przy 100% zimnym typie nie wyglądało by to za dobrze ja akurat jestem mieszańcem pod tym względem
Cytat:
Napisane przez Melina Pokaż wiadomość
Wyszedł. Był kładziony na sprany (farbowanie jakieś 4 miesiące temu) 6/2 i 7 centymetrowy odrost w kolorze w zasadzie podobnym. Nie miałam większych obaw bo poprzedni kolor był solidnie wymyty, a tamta farba kładziona raz.
Muszę to zapamiętać jakby mnie naszło wracanie do blondu
Cytat:
Napisane przez Agaaa-a Pokaż wiadomość
8/3 to nie carmel i moim zdaniem nie wyglada jak carmel.

Jeśli ktoś chce rzeczywiście carmel , czyli tzw.toffi , to fajnym numerem jest 8.73 lub 7.73 . Ja osobiście farbuje 7.73 (ktory dla mnie jest Jasnym carmelowym brazem). Trzeba go kłaść na odcień włosów z poziomu 8 , na ciemniejszych włosach carmel już nie wyjdzie.
Cytat:
Napisane przez agusiaki Pokaż wiadomość
A moim zdaniem wygląda jak karmel.
8/73 jest o wiele ciemniejszy niż 8/3, nie wspominając o 7/73. To są typowe brązy. Ja brązu nie chciałam.
Dziewczyny, przecież to jak farba wychodzi zależy też pod podkładu, inaczej bedzie wyglądać 8/3 kładziony na rudy a inaczej kładziony na brąz