Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nowotwór u bliskiej osoby.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-11, 07:26   #34
Dagunia
Komplikatorka

Dot.: Nowotwór u bliskiej osoby.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Moj tato jest przed bronchoskopią, więc lekarze nie mówią jeszcze nic dokładnie poza tym, że trzeba zrobić to badanie. Tzn tacie powiedzieli po drodze gdzieś, że to nowotwór, ale jeszcze nikt nie poleca nam co robić, jak się nastawić, więc wasze posty są bardzo przydatne.

Słyszałam właśnie, że chemię wiele osób znosi strasznie. Niektórzy umierają po kilku dawkach.
Kiedyś interesowałam się tym w małym stopniu, ponieważ teamat wydawał się odległy i oczywiście w ostatniej chwili się myśli, że ta choroba może dotknąć kogoś z naszego otoczenia. Od razu zaczęłam świrować i najchętniej wysłałabym mamę teraz na wszystkie możliwe badania, żeby mieć pewność, że jest jakaś "kontrola" nad tym co się dzieje.

Dzisiaj też dowiedziałam się że mój wujek prawdopodobnie ma raka. Dzisiaj mama po rozmowie ze swoją siostrą,wspomniała, że możliwe, że z przerzutami do wątroby. Straszne
Co do chemii to trzeba pamiętać że jest kilka rodzajów ( 3 czy 5 - nie pamiętam). Każdy też przechodzi inaczej. Moja mama na drugi dzień po podaniu była prawie nieprzytomna. Słaba, wymioty - wszystkie objawy książkowe. Lekarze się z niej śmiali że jak w książce jest jakieś działanie niepożądanie to wiadomo że Pani Marzenka będzie miała A np mojej mamy koleżanka z którą razem przez chemie przechodziła na drugi dzień po podaniu szła na balety Jedynym dowodem że faktycznie tą chemie przyjmowała była utrata włosów. Chociaż i tym się nie przejmowała - stwierdziła że ma większe branie u facetów podczas baletów bo nieczęsto mają okazje iść do łóżka z łysą