2011-08-11, 08:17
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cięcie i cieniowanie włosów kręconych - zbiorczy
Cytat:
Napisane przez TheMalena
Hej dziewczyny mam do was pytanko od nośnie włosów  Mam z nimi problem ponieważ tak mniej więcej od ucha są proste , a za ucho kręcą się i to bardzo . Tego własnie nie mogę przeboleć , chciała bym żeby włoski kręciły mi się od nasady aż po końce ale nie za mocno dam przykład takiej fryzurki http://images.celebscentral.net/imag...lua_139156.jpg boziu gdybym tylko miała takie włosy . Najgorsze jest to że caly czas mam włosy związane i po co ja o nie dbam ??? Równie dobrze mogłabym myc je samym szamponem i było by to samo  Błagam pomocy co zrobić żeby włoski kręciły się od nasady , ale żeby znowu na końcach tak bardzo sił nie kręciły te spiralki mnie dobijają . Niestety wizyta u fryzjera jest koszmarem za który muszę jeszcze zapłacić , na szczeście zawsze mam przy sobie gumkę  )) A jak coś jestem z Łodzi jak znacie jakiegoś normalnego fryzjera to piszcie wiem że tu nie powinnam sie o to pytac :/ 
|
Aby naturalny włos kręcił się od nasady, trzeba nie tylko perfekcyjnie o nie dbać i pielęgnować, ale przede wszystkim dobrze ściąć, niestety. Ciężki włos (nie musi być gruby!) będzie prostował się przy głowie i wraz z tratą wagi, zacznie się kręcić.
Poza tym wiązanie włosów bardzo je osłabia, więc nie rozumiem za bardzo tego, co robisz - starasz się dobrze je pielęgnować a związujesz. Bezsensu. Jak dobrze poszukasz na forum, są wątki dla 'zakręconych', tam też znajdziesz sposoby na odpowiednie cięcie kręconych włosów.
|
|
|