Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-11, 10:16   #966
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2

Cytat:
Nikt nie kazał przechodzić do warsu. Trzeba było siedzieć w przedziale dla nie palących jak nie było się w stanie przejść (co trwa kilka sekund), albo jeździć IC. Dyskryminacja jest bo mi się zabrania czegoś co nie jest uznane za przestępstwo. Dyskryminacja ze względu na przekonania dot. zdrowia. Pić nie można ale jak ktoś pije to konduktor przymyka oko, nigdy nie widziałam,żeby ktoś dostał mandat przez picie alkoholu w PKP.
Widziałam, 50 zł za taką przyjemność.
Na palenie też przymykali długo oko, choć to trudniej ukryć-śmierdzi jak palisz w przedziale.

Fajki śmierdzą i jak ten smród lubisz, to pal sobie w domu do woli. Natomiast w miejscu publicznym nie zmuszaj innych do wąchania Twoich smrodliwych przyjemności, a na dodatek szkodliwych dla innych [dla Ciebie to pół biedy, Twoje żuycie, Twój rak]. A jak nie możesz w pociągu/restauracji/pubie wytrzymać to sobie kup gumy nikotynowe...

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Poza tym, jako człowiek, który nie umie sobie odmówić przyjemności powinnaś zrozumieć dziecko, które też ma na coś ochotę.

Tak, wiem, nałóg. Ale jak ćwiczysz silną wolę dziecka to czemu nie poćwiczysz swojej?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora