2011-08-14, 01:40
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2
Sorry moze to zabrzmi okrutnie i posypia sie gromy,ale ja mam gdzies nieetyczne zachowania wzgl. ludzi naprawde.
Jakby stawiam zwierze nad czlowiekiem, poniewaz i tak uwazam, ze zierzeta stoja na gorszej pozycji jesli chodzi o etyke od ludzi.
Teraz mozna sobie wyobrazic co by bylo gdyby takiego skelpu jak walmart nie bylo lub np. auchana czy carefura, gdzie Ci ludzie by pracowali?
Nikt mi nie powie, ze ludzie idac do pracy nie maja wyboru.
Jesli ktos cale zycie myslal o dupie maryni, a nie o wyksztalceniu to niech sie nie dziwi, ze mu ciezko prace dobra znalezc.
Czy taki lekarz czy prawnik za darmo dostaja dobre pieniadze? Chyba nie. Mysle, ze dostaja je za to, ze musieli sie niezle napocic i przejsc przez caly proces wyksztalcenia.
Wiec jesli ktos krowy pasie za grosze i ma pretensje to niech ja ma sam do siebie, ze nie chcialo sie chodzic do szkoly i sie uczyc.
Ludzie w krajach trzeciego swiata umieraja z glodu i chorob zakaznych, my umieramy za pogonia za kasa, ze stresu i na choroby ukladu krazenia, raka czy inne bo za duzo zremy, pijemy i palimy, a malo sie ruszamy.
Musi byc jakies wyrownanie, nic w przyrodzie nie ginie i ona wie jak dzialac.
He i dodatkow przeczytalam wlasnie, ze w ok. 2050 roku ludziom zabraknie czystej pitnej wody 
Niech wiecej zra miesa i produkuja je wtedy o wodzie bedziemy myslec jak dzis niektorzy o przepysznej szklance coli 
Dokladnie nie pamietam,ale do wyprodukowania kilograma miesa zuzywa sie jakies przecietnie ok.2500 litrow wody gdzie do wyprodukowania 1kg przenicy potrzeba 27litrow.
Czyz to nie jest smieszne.
A jeszcze zeby bylo ciekawiej to gdyby Amerykanie nie zerli tyle scierwa to kraje trzeciego swiata nie mialy by problemow z glodem, ok. 90% zboz , ktore sie produkuje idzie na wykarmienie zwierzat rzeznych.
A co jeszcze jest smieszniejsze to, przecietny czlowiek w krajach slabo rozwinietych zjada mniej niz 200kg zboza rocznie wiekszosc bezposrednio,gdzie Europejczyk czy Amerykanin znajada jego ok. 1000kg rocznie przy czym 90% w postaci miesa 
Przestanie sie zrec tyle miesa nie bedzie wojen, smrodu, glodu, wykorzystywania etc.
Pytanie tylko czy to kiedys nastapi?
Ktos musi zjesc zeby ktos mogl byc glodny, tak to wyglada mniej wiecej teraz

anja32 co do tych sprzetow to babyliss, conair i revlon maja sprzety. Co do reszty nie wiem. Nie mysle, ze wyrzucenie tego co masz jest dobre. Ciezko na to pracowalas i to jest wg. mnie zasmiecanie.
Ja przynajmniej nic swojego nie wyrzucilam, mam tez jak juz pisalam skorzanych kilka rzeczy wlacznie z butami i tez ich nie wyrzucilam. Poprostu mysle, ze to jest marnowanie.
Mysle, ze nastepnym razem jak cos chcesz kupic lub Ci sie zuzyje to wtedy kup cos co jest cf
Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2011-08-14 o 01:44
|
|
|