Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Strach podczas nocnego powrotu z pracy
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-15, 18:18   #12
Fubizka
Zakorzenienie

Dot.: Strach podczas nocnego powrotu z pracy

Wiesz co, łatwo mi powiedzieć, ale wolałabym chyba nie pracować, jeślibym miała się tak narażać. Mieszkasz z rodzicami, więc nie będziesz głodować, jak zostawisz tą pracę i za jakiś czas zaczniesz następną, która nie będzie wymagała takich poświęceń.

Ja rozumiem, że możesz mieć taką sytuację, że musisz pracować, bo nie ma pieniędzy w domu, ale szczerze... Jak coś Ci się stanie, to zrozumiesz i Ty i Twoi bliscy, że te pare stów miesięcznie nie było warte czyjegoś zdrowia lub życia. Rozumiem, że chcesz sobie dorobić, żeby mieć na studia, ale pomyśl jaką cenę za to możesz zapłacić. Każda zgwałcona kobieta powie Ci, że oddałaby wszystko, łącznie z pieniędzmi i studiami, żeby nie spotkało ją to nieszczęście. Nie mówiąc już o tych, które skończyły w piachu Pójdziesz na studia, możesz starać się o stypendium, możesz pracować weekendowo, dawać korki, robić różne rzeczy. Wg mnie szczególnie, jeśli te pieniądze nie są na jedzenie itp, to po prostu gra niewarta świeczki.

Prawda jest taka, że żaden gaz, paralizator ani inne noże nie pomogą, jak napadnie Cię kilku chłopa i wciągnie do samochodu. U mnie w mieście jest kawałek lasku, wzdłuż którego czasami bardziej "opłaca" się przejść niż płacić za taksówkę i kilka dziewczyn w tym roku już przypłaciło to zdrowiem a jedna życiem - sprawcy też posługują się samochodem. Naprawdę, są rzeczy ważne i WAŻNIEJSZE.

W sumie jak byłam w Twoim wieku, to też łaziłam po mieście nocami sama, wracając z różnych miejsc, też miałam buty do biegania, gaz itd. Teraz jestem trochę starsza (nie znaczy, że mądrzejsza, ale może bardziej doświadczona) i NEVER. Może z wiekiem człowiek bardziej dosadnie zdaje sobie sprawę, że te wszystkie statystyki kryminalne wypełniają ludzie, którzy kiedyś też zbrodnie znali tylko z gazet i tv
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując