Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie chcę mieć dzieci. Jak dać sobie radę z presją społeczną?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-16, 09:54   #170
201608040942
Konto usunięte

Dot.: Nie chcę mieć dzieci. Jak dać sobie radę z presją społeczną?

hihihi ja tam lubie cyrkonie. Mam wkrety za 80zl czyli cyrkonia opakowana w zloto, ale byl i czas ze nosilam wkrety ze srebra i wtedy ok 10-15zl za nie placilam.
Ostatnio bedac w Pl kupilam sobie dlugi lancuszek ze srebra. troche mna trzepnelo jak uslaszalam cene 168zl zaplacilam, no, ale fakt lancuszek nie jest cienutki, tylko grubszy. Obejrzalam sobie wieksze przywieszki i dojrzalam bursztyn oprawiony w srebno i srebrny medalik, obie rzeczy w granicach 300zl . Planuje nastpnym razem sobie cos sprawic, bardziej mnie ten medalik ,czy jak sie na to mowi, kupic i chcialabym miec w srodku zdjecia moich chlopakow. Zawsze podobaly mi sie takie rzeczy i ubolewalam ze nie ma w mojej rodzinie czegos takiego, albo chodz jakies srebrnej broszki z takiego zasniedzaialego starego srebra, ktora mogla bym odziedziczyc. jako letni typ urody metal szlachetny w takim kolorze to moja bizuteria, chodz wieksza polowe mojego zycia nosilam i nosze zloto, a cyrkonie to uwielbiam od dziecka wszystko jedno czy oprawione w srebo czy w zloto, czy tez w zwykly metal. ja poporstu lubie i ladnie mi w takich blyszczycych kamyczkach, a ze cenowo sa bardziej przestepne to wole je niz brylanty. No i niech bym tak stracila taki brylant, okradli by mnie itp... a cyrkonie to jakos przezyje ta strate, no i moje nie zlotnikowe oko nie widzi roznicy. Moje cyrkonie w zlocie maja brylantowy szlif, wiec sie blyszczy jak psu... wiadomo co ;o)
Jednak jak zobaczylam ceny srebra w Pl, to mi szczena opadla. Podrozalo ostatnimi czasy czy mi sie zdaje? ( na te male rzeczy nie patrzylam tylko wlasnie na dlugie i grubsza lancuszki i wieksze przywieszki) Teraz poki co nosze na tym lancuszku przywieszke za 3€ hihihi kupilam sobie na Flohmarku drewniana kulke, a ucho ma ze srebrnego matalu i w kolo jak by kolnierzyk wysadzany kamyczkami, wygladaja jak cyrkonie. babka w jubilerze gdzie kupiowalam lancuszek pytala mi sie czy te metalowe elementy to srebro, a lazac w Opolu po butikach w Solarisie uslyszalam za soba zachwyty jakiejs dziewczyny, ze fajny mam wisiorek. zeby ona wiedziala ze lancuszek byl kilkakrotnie drozszy od samej przywieszki hihihihi Jak dobrze pojdzie to gora za rok sie to zmieni ;o)
Ja tam nie mam nic przeciwko zeby nosic srebro jesli jest sie zimnym typem urody, to srebro dodaje nam wiecej urody niz cieple zloto
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora