Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bledy w odzywianiu-co zmienic
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-16, 20:29   #1
UmbraBumbra
Raczkowanie

Bledy w odzywianiu-co zmienic

Witajcie, chcialam w skrocie przedstawic jak wyglada moje codzienne odzywianie. Nie pislabym tego posta, gdyby nie nastepujace problemy:
Rano zasypiam do pracy, nie moge sie obudzic, dochodzi do tego, ze nie slysze budzika ;/ Jak juz wstane i dotre do pracy to do godizny 12 jestem neiprzytomna i najchetniej dalej poszlabym spac. Zawsze mialam problemy z porannym wstawaniem, ale teraz to juz przesada, zeby minimum raz w tyg spozniac sie do pracy z powodu zaspania.
Do tego nerwica-podobno, tak mowia lekarze.. Ale wiem, ze pod tymi objawami moga sie kryc inne dolegliwosci. Arytmia serca.
Mam starsznei sucha skóre. Na twarzy zaczely sie pojawiac okropne pryszcze, glownei na czole. Takie wstretne grudy, od maja gdzies. Na jesien odstawilam tabletki anty-po ktorych mialam super cere i pomyslalam ze to przez odstawienie.. no ale czemu tak pozno by sie pojawily?
Przyznaje, ze rano nie jem sniadania zazwyczaj, dopiero jak wpadne do pracy to np. duzy jogurt i kawa, potem czasem cos okolo 10-11 cos malego jakis banan cyz jablko cyz tez znow jogurt np. Danio. Potem okolo 12.30 [przerwa, wiec bulka zytnia i cos do tego, dokolwiek, pasztet, pasta z jajka lub jakas szynka drobiowa z oliwkami np., nic specialnego. Potem sporadycznie kolo 15 znow jakis jogurt albo owoc i ewentualnie kawa rozpuszczalna. W domu jestem kolo 17, 17.30. Wtedy robei cos, np. ryz i do tego kurczak z wazywami duszony, albo jak mi sie nei chce gotowac to pierogi mrozone. Nie przykladam sie zbytnio bo nie mam czasu. Kolecje czasem jem czasem nie, jesli juz to np. parowki albo makrela albo jajecznica albo jakas zapiekanka albo owsianka z mlekiem 0,5%. Dodatkowow chodze na silownie 3 razy w tyg. No i przepracowuje sie ostatnio. CAly dzien mam napiety, do tego stres w zyciu.
Czy to zla dieta moze byc powodem mojego kiepskiego samopoczucia?
Badania krwi robilam poczatkiem czerwca, wszystko w normie, ob 15 ale lekarka pwiedziala ze jest ok.
Co zmienic?
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi.
UmbraBumbra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując