Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Tajlandia
Wątek: Tajlandia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-17, 10:04   #265
Ashlee_
Zadomowienie

Dot.: Tajlandia

Cytat:
Napisane przez ChocolatePuma Pokaż wiadomość
Witajcie

Pod koniec pażdziernika jedziemy w 6osób na 3 tyg do Tajlandii.
Hotele jakos ogarniemy, ale mam kilka innych pytań.
Chcemy zwiedzić Bankok(dosłownie3-4dni), Ko Phi Phi(tam około 5 osttanich dni na sam relax), Kaambodże - Phnom Penh. Ale jakie miasta/miesjcowosci jeszcze polecacie?
Jak wyglada kwestia transportu, czym najlepiej, autobusami, pociagami?
Moja koleżanka uparła sie, że powinniśmy sie zaszczepić (znalazła chyba z 5 chorób) - żółtaczka, tężec i reszta, których nazw nie pamietam, ktoś z Was sie szczepił, ale zachorował w Tajlandii?
Wiem, że to pytanie już było, ale biorąc pod uwagę, że chcemy aby to była wycieczka zycia nie chcemy sobie żałowac na zwiedzanie, atrakcje, jedzenie itd (oczywiście nie musimy soac w **** hotelu ani jadac w najlepszych restauracjach), jadąc na 3 tyg ile zł mamy zabrac na głowę? myśleliśmy o ok 2,5 tys... ?

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź
moge ci podpowiedziec jezeli chodzi o kambodze:

w Phnom Penh radzilabym spedzic 3 dni , zobaczyc S21, Choeung Ek, obejrzec miasto (polecam zakupy na marketach, np russian market, z klubow wlasciwie nie ma tam nic ciekawego oprocz Sharky's ktory jest na prawde świetny w srodku, wrockowym stylu - szkoda tylko ze pelno w nim starych bialych facetow i maloletnich dziewczyn .. ale muzyka dobra ) i wlasciwie tyle. natomiast jeśli chcecie mieć wycieczke zycia, to jesli nie byliscie - Siem Reap i Angkor Wat. można dostac sie tam na rowerkach i tuk tukiem - w Siem Reap jest zakaz wypozyczania motorow obcokrajowcom. ja probowalam i tego i tego i z racji swojego lenistwa wole tuk tuka [10$ za dzien]. oprocz tego w Siem Reap jest swietny market nocny z dobrym jedzeniem na około

mysle ze mniej wiecej 1000$ powinno wam wystarczyc w tych krajach z kosmetykow najdrozsze sa kremy z filtrami, wszystko do opalania, wiec lepiej wezcie zapas z polski, bo szkoda pieniedzy tam wydawac. najtansze i najsmaczniejsze jedzenie jest na ulicy have fun!

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Edytowane przez Ashlee_
Czas edycji: 2011-08-17 o 10:09
Ashlee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując