Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-17, 11:45   #2272
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie!
chciałabym do was dołączyć moje drogie. Nie znam za duzo mamuś , a z wami byłoby raźniej przejść przez ten czas
Jestem w 11 tygodniu termin mam na 28.02-01.03.2012 zawsze marzyłam o chłopczyku, ale mam przeczucie, że będzie dziewczynkato nawet lepiej bo o imie dla chłopca sie z tż-tem namiętnie kłócimy w ogóle to jeszcze sie pozwierzam, że nie planowałam dzidziusia teraz, ale skoro tak się ułożyło to znaczy, że tak ma być troszke do mnie to jeszcze nie dociera, jestem kompletnie zielona i nieprzygotowana do tej roli, choć mam 26 lat, ale myślę, że z Waszą pomocą sobie poradzę a dzidzia moja na usg jest taka słodka
pozdrawiam
witaj

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Idę do piekarni po ciepłe bułki która chętna?
ja!!!!!!

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dlatego od września będę odpoczywała
Tak w ogóle to biorą pod uwagę to, że moje dziecko będzie musiało potem pracować na państwo, to uważam, że państwo powinno dopłacać do wychowywania dziecka i mówię to całkiem serio Ale niestety państwo uważa, że da becikowe i chyba to ma mi starczyć do czasu aż dziecko skończy studia...

Mi się jeszcze nikt nie przygląda. Ale chyba nie będzie to dla mnie dziwne. Jeszcze pamiętam jak sama przyglądałam się kobietom w ciąży Zresztą nadal się przyglądam To jest naprawdę coś niesamowite i chyba byłabym dumna jak paw, jeśli ludzie by się mi przyglądali tak jak ja innym kobietom No ale zdarza się, że ludzie patrzą z zupełnie innych powoód niż zachwyt nad brzuszkiem, w którym jest dzidzia i to chyba nie byłoby takie fajne...

Trzymam kciuki, żebyś znalazła pracę i żebym nie musiała wypominać sobie, że niepotrzebnie robiłaś dwa fakultety Będzie dobrze

No to szefa poproszę, żeby mnie zwolnił

Gratuluję, że będziecie mieli chłopca, którego sobie wymarzyliście

Ja już w pracy, ale chyba dzisiaj będzie troszkę luźniej
Wczoraj wróciłam do domu i pozmywałam balkon (mam duuuży taras, więc niechętnie to robię, czego dowodem jest fakt, że w tym roku to było pierwsze mycie ), poodkurzałam i ogarnęłam łazienkę i kuchnię Byłam z siebie dumna, ale potem czułam, że jednak troszkę za dużo wzięłam na siebie... A najgorsze, że cały czas boli mnie żołądek i kompletnie nie wiem, jak mogę sobie pomóc... Muszę lekarza zapytać, ale wizyta dopiero za 2 tyg...

Zaczęłam czytać "Ciężarówką przez 9 miesięcy". Naprawdę fajnie się czyta tą książkę Tylko że jakoś dziwnie mi czytać będąc w 15 tygodniu, co będzie np. w 30 tygodniu i chyba ją odłożę na jakiś czas.

Dziewczyny wiadomo, że w ciąży nie można brać witaminy A. Niestety dopiero teraz zauważyłam, że ja przez 3 miesiące smarowałam się kremem z tą witaminą (twarz). Myślicie, że mogła się dostać do krwioobiegu i mieć wpływ na dzidzię?
dziękuję Kochana
kremu przestań używać lepiej, ja wszystko zmieniłam na bezpieczne w ciąży, nigdy nic nie wiadomo, a składniki kremów wchodzą w głębsze warstwy skóry

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A ja chciałam Was kochane przeprosić, że teraz tak rzadko się udzielam ale remontujemy z mężem domek. Choć nic tam w nim nie robię - tylko siedzę i wspieram go duchowo

Dziewczyny może to już było, a ja nie pamiętam, to prosze napiszcie mi co byście wybraly za butelki firmy AVENT czy TOMME TIPPE
ja też się nad tym zastanawiam, tyle, że mi znajoma zachwalała Medelę i jeszcze nad tą firmą myślę

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, wybaczcie że ostatnio mało się odzywam, ale czytam was regularnie. Moje dziecię (to starsze ) daje mi ostatnio w kość. Budzi się po nocach z wielkim rykiem i nie da się uspokoić.... masakra jakaś. Chodzę potem jak zombie. Dziś już miałam dość i poszłam do niej tylko raz, pogłaskałam, pocieszyłam, włączyłam karuzelkę i wyszłam z pokoju mimo ze nadal ryczała. Wyła jeszcze chyba z 5 minut tak że pewnie cały blok pobudziła ale w końcu dała za wygraną....
nie wiem, czy jej się jakieś koszmary śnią, czy może zęby w końcu idą czy po prostu chce wymusić coś na mnie, ale strasznie mnie to męczy. A tak pięknie przesypiala nocki odkąd skonczyla pół roku....

A z dziecięciem w brzuchu wszystko ok, delikatnie mnie smyra od środka
buźki dla was!
idę wtranżolić lody póki mała gadzina ucina sobie drzemkę
podziwiam, że nie dałaś małej za wygraną

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
znam parę osób które miały butelki avent i wszystkie te osoby narzekały ,że butelki ciekły tzn przy zakrętkach i tego właśnie się obawiam
ja też właśnie i nie wiem które wybrać

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Do mnie się czasem uśmiechają o ile widać brzuch

ja już oficjalnie na zwolnieniu wstałam godzinkę temu, zjadłam śniadanko i niedługo biorę się za obiad dla Mężula

Aaaa... w razie bólu można brać Paracetamol i No-spe, a poza tym dostałam magnez ASMAG (bez recepty). No i dali mi za mało luteiny - 30 szt. a mam brać przez 10 dni 6 dziennie...
do mnie się jedni uśmiechają a inni to się tak gapią jakby kobiety w ciązy nie widzieli a ja jeszcze bardziej podkreślam to że jestem w ciąży a co
kurcze dużo tej luteiny dostałaś, ale z drugiej strony tylko 10 dni, ja już biorę 15 tygodni ;/
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
W październiku będzie przepracowany rok. A jak będę miała zwolnienie lekarskie od września, to będzie to miało jakiś wpływ?

Książka fajna W empiku kosztuje prawie 50zl, ale ja wylicytowałam używaną na allegro i wyszło mi razem z przesyłką 30 zł

To był krem do twarzy przepisany przez dermatologa. Chyba będę musiała dzisiaj pogrzebać w koszu ze śmieciami, bo wyrzuciłam już ten krem, a jest na nim skład. Mam nadzieję, że nie wywozili dzisiaj smieci. Ale jakby co, to mam nadzieję, że i tak odtworzę ten skład, bo ten dermatolog jest moim klientem, więc w razie czego do niego zadzwonię
może Ci dermatolog inny krem przepisze? bo ja bym się też tej wit.A bała
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora