2011-08-17, 19:03
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Napisane przez madziaranew
Witam dziewczyny.
Dzis zaliczylismy drugi spacer, no I znow musialam moje dziecko uspokajac w parku cycem, Bo sie tak darla. Przytulila sie troszeczke I spowrotem do wozka I spi jeszcze do 1 . Mam nadzieje ze w nocy bedzie spala. Wczoraj wieczorem dopiero o 23.30 zasnela , Bo miala oczy jak 5 zl. Usypiala przy cycu a jak kladlam do lozeczka rozbudzla sie , wiec tak 8 razy powtozylam no I za 9 dual sie. Caly czas do niej mowilam ze lozko jest mamusi I tatusia , a ze ona ma sliczne lozeczko I tam bedzie spala... Tz na koncu przyszedl pocalowal w czoko I powiedzial ze jest ze mnie dumny.... Dzis byla pani od zdrowia dziecka, sprawdzila uszka wszystko ok. Jaka mil a osobka, odpowiadala na pytania, oczywiscie duzo sie pytaja o moje
zdrowie czy nie mam derpresji, fajnie jak sie martwia. Powiedziala mi ze wysypka to przez hormony, ktore dziecku fonduje w mleku, dowiedzialam sie duzo informacji o grupach dla mlodych matek, masazach dla dzieci, o cieplych basenach, no I ze szczepienie dopiero po 2 miesiacach , 5w 1 .
|
Kochana cieszę się strasznie, że masz pomoc i taką fajną opiekę. Zaskoczyło mnie to bardzo pozytywnie po opiece w ciąży. Nie sądzę, żeby którąś z dziewczyn tutaj ktoś pytał czy nie ma depresji. 
Cytat:
Napisane przez Marina1
Gratki za miesiąc!
No jasne - http://allegro.pl/nati-najwyzej-ocen...771864884.html
No i wzięłam kolor sycylia.
Jeszcze jak mały był w brzuchy, a ja już słyszałam - o ! to ja będę chrzestną - takie i inne uwagi.
Po prostu boję się wychylić, że nie będzie chrztu, bo by mnie zjedli żywcem.
Raz jak odważyłam się powiedzieć, ze Igor sam zdecyduje, czy będzie chciał przyjąć chrzest, czy nie, to usłyszałam, że ,, będę chowała małego Żyda"( przepraszam wszystkich czytających to Żydów ) - ręce mi opadły - ale te słowa to były akurat z ust Pani ,,teściowej".
Kurde już zaczęłam się rozpisywać, no i mały mi płacze 
|
U mnie to samo - wszyscy przyjeli za pewnik. Mieliśmy później niejedną dyskusję na ten temat.
Ja w przeciwieństwie do skrajnej uczciwości TZta wierzę, że są w PL miejsca, gdzie można naprawdę skrzywdzić dziecko w ten sposób. Mówię szczególnie o południu bo to znam, ale pewnie w wielu małych miasteczkach i wsiach skazuje się je na wykluczenie.
Już się cieszyłam, ze tak piszesz i nic o Igorku- pomyślałam że mu lepiej a tu piszesz, że płacze
Ale ogólnie chyba poprawa, co?
Wodaqua dzielna kobitka z Ciebie
|
|
|