2006-10-12, 20:51
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomocy Włoski !! Total Załamka ;(
Cytat:
Napisane przez monika719
pomóżcie. Farbowalam włosy w niedziele i zamiast ciemnego szatynu wyszedł mi kolor CZARNY !! jestem zalamana ! myje codziennie wlosy by troche zmyc kolor ale to nic nie daje .Powiedzcie mi ja jaki i kiedy teraz ( oby jak najszybciej) powinnam ufarbowac wlosy by byc znowy szatynka !!
|
Od niedzieli mineło niewiele czasu..spokojnie.Jaką farbą koloryzowałaś? najgorzej jest zawsze z Palette, niemniej każda farba po jakimś czasie się spiera. Zazwyczaj szampon przeciwłupieżowy przyczynia sie do szybszej utraty koloru ( choc może tez podraznić zdrową skóre głowy).Myśle, że w ciagu dwóch tygodni kolor zmyje się do pożądanego odcienia.
Jesliby jednak tak sie nie stało i okaże się , że została czerń ( w co wątpie, ale nie wykluczajmy tego) to nałożenie farby na farbe nic Ci nie da( farba jaśniejsza nie ściagnie ciemniejszej) , natomiast pożądana zmiana nie jest zbyt wielka, więc raczej powinnas zastosować jakiś rozjaśniacz ( lub np farbe blond rozjasniająca wellaton nie pamiętam numeru zdaje się 12/0- w każdym razie rozjasnia o ok 3 tony , nic bardziej inwazyjnego czy mocniejszego nie powinno być używane raczej przy tak niewielkiej zmianie , i na to farbe w wybranym kolorze- doradzam w chłodnym , bo po rozjasnianiu koloru, nawet tak nieznacznym wychodzą ciepłe refleksy- chyba, że będzie Ci to odpowiadało).Jednak doradzam Ci odczekac jeszcze tydzień ( myj codziennie włosy) , by przekonac sie czy farbka rzeczywiście nie spłowieje.
|
|