2011-08-18, 15:42
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22
Cytat:
Napisane przez Mononokea
Nie ma nigdzie przepisu ze nie moge sprzedawac kosmetykow taniej niz w katalogu. Poki zamawiam je od firmy a nie kradne czy kupuje na "allegro" i odsprzedaje klientkom dzialam legalnie a co robie z moim upustem (czy daje go klientkom zwiekszajac sprzedaz ku uciesze firmy, czy zachowuje go dla siebie) to juz moja sprawa.
Jak to nie mialby sensu? Wlasnie dla mnie ma i to duzy. Bo moge doradzic klientce, wez to a nie tamto bo wiem z doswiadczenia (swojego) lub od innych ze ten jest o niebo lepszy. Tym bardziej taka osoba bedzie wolala zamawiac u mnie bo wie, ze jej doradze.
I nie jest to nieuczciwe, nie zgadzam sie. Nikogo nie oszukuje. Panie doskonale wiedza ile mi zostaje z ich zamowien. Firma przeze mnie nie traci. A to ze kradne klientki to kompletne brednie. Klientka sama wybiera u kogo woli kupowac, wiec wybaczcie ale ja nikogo nie zmuszam do zakupow. W miejscu gdzie mieszkam znam jeszcze 3 osoby ktore tak robia i nie ma nikt z tym zadnego problemu. Moje dwie serdeczne kolezanki byly konsultantkami i stwierdzily ze wola sobie spokojnie zamawiac u mnie niz sie uzerac z tym wszystkim i miec male zamowienia (nie znam ich klientek, nawet ich nie znalam wiec nie chodzilo o to ze ich klientki przeszly do mnie).
Sklepy kupuja towar po tej samej cenie od producenta, a jaka cene ustala to juz ich sprawa. Ja tak samo moge dac upust i zmienic cene, avonovi place tyle ile mam na fakturze.
A to co jest na allegro to juz inna sprawa, ja nie wiem skad Ci ludzie biora produkty po tak niskich cenach (np wczoraj widzialam outspoken by fergie za 27zl+wysylka).
Nie uwazam sie za niezaradna bo kase z tego mam i to wieksza niz wy nie dajace upustow, wiec moglabym was tak nazwac. Nie ide na latwizne o tym tez juz pisalam, mam z tym duzo pracy i uwazam ze jest to bardzo przedsiebiorcze skoro mam z tego profity.
Nie, ja im tez daje probki i tez przekonuje wiele pan do kosmetykow Avonu.
Wy myslicie ze ja zostawiam katalog z kartka "upust 25%" i sobie ide. Tak nie jest, o tym tez pisalam, ale widac ciezko wam doczytac.
Prosilam o zakonczenie tematu, nie chce sie z nikim klocic. Zalezy mi na wymianie opinii o kosmetykach i zdobyciu wiekszej wiedzy w tym temacie zeby pomoc klientkom.
Nie mam 15 lat zeby sie klocic o takie rzeczy.
|
Nie sądzę, żeby któraś z piszących tu dziewczyn miała ochotę doradzać komuś, kto żeruje na pracy innych. To pierwsza sprawa, a druga poczekaj chwilę, a upomni się o Ciebie urząd skarbowy z takimi zamówieniami i im też będziesz tłumaczyć, że dajesz upust klientkom O ile wcześniej nie splajtujesz
myślę, że poza tym pozostałe konsultantki jasno napisały już wszystko co można w tym temacie, więc może skończ z zaśmiecaniem tego forum dalszymi wypowiedziami o tej samej treści
Cytat:
Napisane przez musso4
faktura z k11:
anew krem pod oczy aqua youth- produkcja opóźniona
krem rozjaśniający anew z netto - produkcja zakończona, ciekawe, bo jest w ios teraz za 17,9 
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------
to już wszystko jasne, ciekawe po co go dali w ios 
|
musieli czymś ios zapchać ja biorę na pewno in bloom żel pod prysznic, bo mam perfumy, to będę miała do kompletu. Szkoda, że to tylko boczne kiesznie tej torby. Czekam i czekam na tą ofertę co się przy składaniu zamówienia wyświetla, a tu nic a chciałam dziś złożyć zamówienie
|
|
|