Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko o Avonie - cz. 22
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-18, 15:42   #4788
Aalicia24
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

Cytat:
Napisane przez Mononokea Pokaż wiadomość
Nie ma nigdzie przepisu ze nie moge sprzedawac kosmetykow taniej niz w katalogu. Poki zamawiam je od firmy a nie kradne czy kupuje na "allegro" i odsprzedaje klientkom dzialam legalnie a co robie z moim upustem (czy daje go klientkom zwiekszajac sprzedaz ku uciesze firmy, czy zachowuje go dla siebie) to juz moja sprawa.

Jak to nie mialby sensu? Wlasnie dla mnie ma i to duzy. Bo moge doradzic klientce, wez to a nie tamto bo wiem z doswiadczenia (swojego) lub od innych ze ten jest o niebo lepszy. Tym bardziej taka osoba bedzie wolala zamawiac u mnie bo wie, ze jej doradze.
I nie jest to nieuczciwe, nie zgadzam sie. Nikogo nie oszukuje. Panie doskonale wiedza ile mi zostaje z ich zamowien. Firma przeze mnie nie traci. A to ze kradne klientki to kompletne brednie. Klientka sama wybiera u kogo woli kupowac, wiec wybaczcie ale ja nikogo nie zmuszam do zakupow. W miejscu gdzie mieszkam znam jeszcze 3 osoby ktore tak robia i nie ma nikt z tym zadnego problemu. Moje dwie serdeczne kolezanki byly konsultantkami i stwierdzily ze wola sobie spokojnie zamawiac u mnie niz sie uzerac z tym wszystkim i miec male zamowienia (nie znam ich klientek, nawet ich nie znalam wiec nie chodzilo o to ze ich klientki przeszly do mnie).

Sklepy kupuja towar po tej samej cenie od producenta, a jaka cene ustala to juz ich sprawa. Ja tak samo moge dac upust i zmienic cene, avonovi place tyle ile mam na fakturze.
A to co jest na allegro to juz inna sprawa, ja nie wiem skad Ci ludzie biora produkty po tak niskich cenach (np wczoraj widzialam outspoken by fergie za 27zl+wysylka).
Nie uwazam sie za niezaradna bo kase z tego mam i to wieksza niz wy nie dajace upustow, wiec moglabym was tak nazwac. Nie ide na latwizne o tym tez juz pisalam, mam z tym duzo pracy i uwazam ze jest to bardzo przedsiebiorcze skoro mam z tego profity.

Nie, ja im tez daje probki i tez przekonuje wiele pan do kosmetykow Avonu.
Wy myslicie ze ja zostawiam katalog z kartka "upust 25%" i sobie ide. Tak nie jest, o tym tez pisalam, ale widac ciezko wam doczytac.

Prosilam o zakonczenie tematu, nie chce sie z nikim klocic. Zalezy mi na wymianie opinii o kosmetykach i zdobyciu wiekszej wiedzy w tym temacie zeby pomoc klientkom.
Nie mam 15 lat zeby sie klocic o takie rzeczy.
Nie sądzę, żeby któraś z piszących tu dziewczyn miała ochotę doradzać komuś, kto żeruje na pracy innych. To pierwsza sprawa, a druga poczekaj chwilę, a upomni się o Ciebie urząd skarbowy z takimi zamówieniami i im też będziesz tłumaczyć, że dajesz upust klientkom O ile wcześniej nie splajtujesz
myślę, że poza tym pozostałe konsultantki jasno napisały już wszystko co można w tym temacie, więc może skończ z zaśmiecaniem tego forum dalszymi wypowiedziami o tej samej treści
Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
faktura z k11:
anew krem pod oczy aqua youth- produkcja opóźniona
krem rozjaśniający anew z netto - produkcja zakończona, ciekawe, bo jest w ios teraz za 17,9

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

to już wszystko jasne, ciekawe po co go dali w ios
musieli czymś ios zapchać ja biorę na pewno in bloom żel pod prysznic, bo mam perfumy, to będę miała do kompletu. Szkoda, że to tylko boczne kiesznie tej torby. Czekam i czekam na tą ofertę co się przy składaniu zamówienia wyświetla, a tu nic a chciałam dziś złożyć zamówienie
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora