2011-08-19, 11:48
|
|
Zadomowienie
|
Nie potrafię schudnąć POMOCY ! ! !
Witajcie
Zakładam osobny temat, ponieważ chciałabym żebyście rozpatrzyły mój problem i wypowiedziały się na ten temat..
Ważę około 65kg - 3 lata temu ważyłam 54kg świeżo po urodzeniu dziecka.
Po ciąży przez rok brałam jednoskładnikowe hormony cerazette i nic się nie działo z moją wagą. Potem lekarka kazała mi je zmienić na Yasminelle i zaczęły się problemy - najpierw przytyłam kilka kg, potem nagle schudłam, ale miałam okropne migreny i dużo wymiotowałam więc je odstawiłam całkiem i raptem (dosłownie w ciągu kilku dni) przytyłam z 10kg!
Następne kilka mc nie brałam hormonów w nadziei że schudnę. Niestety nie schudłam - poszłam więc do lekarza i zrobiłam wyniki hormonalne - najpierw przepisywali mi Microgynon na którym albo chudłam albo tyłam i tak w kółko, potem przepisali mi Diane 35 na której na początku było dobrze ale przy 8 cyklu przytyłam, zmieniłam lekarza na ginekologa-endykrynologa, przepisał mi Yaz, ale po 4mc przytyłam, potem dostałam Narayę - po 2mc brania stwierdziłam że mam dość i odstawiłam hormony całkiem 6tyg temu.
Od 3 tygodni jestem na diecie około 300kcal dziennie.
Na początku zgubiłam trochę z brzucha - teraz czasem mam wrażenie że mi "wraca". Są dni kiedy nic nie jem, a normalnie jem bardzo bardzo mało. Niestey, oprócz brzucha nie zgubiłam absolutnie nic . Nie wiem jak się za to zabrać. Dodam że "nie jedząc" czuję się dobrze i nie mam jakiś powikłań.
Nie wierzę już w pomoc lekarzy - albo bagatelizują mój problem i mówią że i tak jestem szczupła albo odsyłają mnie na badania z których i tak nic nie wynika.
Dodam jeszcze że miałam badaną tarczycę i nie mam problemów.
Bardzo chciałabym schudnąć ale nie wiem jak...
Może jakieś tabletki do tego, jako wspomagacz?
Czy któraś z was już tak miała??
|
|
|