Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jeśli nie plastry to co ? Dylematy związane z antykoncepcją.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-19, 16:33   #4
Dagunia
Komplikatorka

Dot.: Jeśli nie plastry to co ? Dylematy związane z antykoncepcją.

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
dlaczego chcesz robić przerwę od hormonów, skoro nie masz żadnych skutków ubocznych i znosisz je dobrze?
Cytat:
Napisane przez wisienka_na_torcie Pokaż wiadomość
Same globulki to bardzo słabe zabezpieczenie. Gumki to w takiej sytuacji chyba jedyne sensowne wyjście. Jest jeszcze spirala, ale ja bym jej przed urodzeniem dziecka nie założyła. Ponawiam pytanie, czemu chcesz odpocząć od hormonów? Chcesz już wrócić do swojej naturalnej płodności przed staraniem o dziecko, czy z czego to wynika?
Dokładnie tak
Chcę żeby organizm "odpoczął" i zregenerował się po takim czasie faszerowania hormonami. Za tydzień idę do ginekologa i zapytam po jakim czasie można zacząć starania żeby było w miarę bezpiecznie dla dziecka. Chcę też zacząć brać witaminy dla kobiet w ciąży tzn. kwas foliowy a nie wiem czy jest sens brać je podczas stosowania hormonów
Możliwe że dopiero od nowego roku przestanę je stosować ale właśnie szukam jakiegoś "zastępstwa"