czy potrzebuje pomocy?nie daje rady
Zawsze wazyłam ok 55-60kg. Mam 168cm. Poznałam chłopaka(dzis narzeczony) Mam z nim dziecko. W ciagu 3 lat przytyłam do 78kg(pizza,fast foody i filmy wieczorne,oboje kochamy gotowac) . Zaszlam w ciaze wazyłam 80kg-doszłam do 101kg w dniu porodu. Urodziłam spadłam do 80 w 2 tyg. Waga mi sie wahała 78-92-93 W roznych okresach. Probowałam diety, tabletek olimp term line, aquaslim,chitosan(na nim zesżłam do 75 ale skoczyły sie tabsy i nawyki mi znow weszły a gdy 2 raz chciałam brac nic nie pomagał juz) . W ciagu 4 miesiecy przytyłam..10kg! Dzis waze 89-90. Jestem przerażona. Czym? mimo spacerow,zabaw z dzieckiem w piłke itp nie potrafie sie pochamować. Zjem obiad( 3 ziemniaki,kotleta i sałaty duzo) i ja za...30min jestem głodna!! Probowałam diet ale niestety to jest jak hipnoza.... do tego stopnia ze jak nie było nic słodkiego itp zrobiłam z jajek kogel-mogel... po prostu musze ciagle cos mielic.... Nie potrafie sama napisac diety, u nas jest ciezko dostac wiekszosc produktow z diet roznych( małe miasto).
Do tego mam mase rozstepow ktore sprawiaja ze gdy juz powoli mniej jem mowie PO CO MAM SCHUDNAC I TAK MAM MASE ROZSTEPÓW ;/ Moj partner mowi z ejestem piekna jaka jestem i chciałby zebym schudła ale jesli teraz jest super i dobrze sie czuje to jest szczesliwy ze jest mi dobrze tak i nie namawia... Ale mi z tym wcale nie jest dobrze! Płacze ze jestem krowa. Myslałam ze jestem szczupła a przynajmniej normalna. Ale moi rodzice zaczynaja mowic mi coraz dokładniej ze jestem gruba(nie wprost ale np TY TAKIE RZECZY PIESZ? Moze idz na spacer itp) nie radze sobie.....Bylismy na plazy zadne zdjecie nie pokazuje szczesliwej rodziny bo ciagle zakrywam sie sukienką przez moj wyglad...ramiona mam jak chłop wiekie brzuch, buzia sie pyza robi....
Moze gdybym wiedziała co dokładnie jesc, jak radzic sobie z uczuciem głodu dałabym rade. Jednak nie ma u nas dietetyka a prywatne sa na prawde drogie(sama wizyta 100zł).Czy ktos umiałby napisac dla mnie diete albo chociaz produkty ktore moge jesc jak duzo(czesto wiem co 3h). Co robic gdy czuje głod mimo ze dopiero zjadłam?????
|